«Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές».

Πάνω από 1.000 φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ξενοδοχείο κατά την επιστροφή της Ενωσης από τον Πειραιά και αποθέωσαν τους νικητές, ζητώντας το πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της Ενωσης Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τον Θεό, γιατί όπως είπε: «Εβαλα τον Γιακουμάκη αλλαγή αντί του Λόπες, που ετοίμαζα, όσο ήμασταν στο 0-0. Να ευχαριστήσω τον Θεό που είχα αυτή την επιφοίτηση και ευτυχώς άλλαξε το αποτέλεσμα. Απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και όταν είχαν επιτυχία και όταν δεν είχαν επιτυχία, νομίζω ότι θα έπαιρνε βαθμολογία «10».

Αν χάναμε θα έψαχνα μια τρύπα να κρύψω το κεφάλι μου, γιατί θα ήταν εξαιρετικά άδικο να χάναμε. Οσο το παιχνίδι προχωρούσε πιο πολύ, φαινόταν ότι θα νικήσει η ΑΕΚ.

Δεν είναι νίκη τίτλου ούτε θα χάνονταν όλα σε περίπτωση ήττας. Απλά πρέπει να συνεχίσουμε προσγειωμένοι» κατέληξε ο ισπανός τεχνικός.

Ο συμπατριώτης του στον Ολυμπιακό Οσκαρ Γκαρσία είπε ότι το πλάνο ήταν σωστό και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η ομάδα προηγήθηκε, αλλά μετά: «Eκείνη τη στιγμή βγάλαμε απειρία και κινήσεις λάθος στο κόρνερ. Πιστεύω γενικότερα ότι ο διαιτητής καθόρισε το αποτέλεσμα. Μετά το 1-1 εμείς βγήκαμε στην επίθεση και το κυνηγήσαμε και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και είμαστε Ολυμπιακός και θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει.

Περιμέναμε να παίξουμε με την ΑΕΚ και εάν ήταν να χάσουμε με τη νόμιμη οδό και όχι παράνομα. Μου τα είχαν πει για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά τώρα τα βιώνω. Είναι πολύ άδικο να παίζει κανείς με τα αισθήματα των αθλητών».

Ο Γιακουμάκης είπε ότι ήταν αισιόδοξος ότι θα σκοράρει, ενώ ο Μποτία αναρωτήθηκε πώς δεν είδε το πέναλτι και το επιθετικό φάουλ ο ρέφερι.