Μόλις έκλεισε έναν μήνα στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι ο Οσκαρ Γκαρσία ακόμη προσπαθεί να συνηθίσει στο νέο εργασιακό του περιβάλλον. Να μάθει το ρόστερ του, να καταλάβει το ελληνικό πρωτάθλημα, να αντιληφθεί τις ειδικές συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η φετινή σεζόν.

Οσο λοιπόν ο Καταλανός μαθαίνει, υπάρχει κόστος. Φάνηκε στην Τρίπολη στο πρώτο ημίχρονο. Φάνηκε χθες στις επιλογές 11άδας του. Αλλη διάταξη (4-3-3) σε σχέση με τα προηγούμενα, άλλη επένδυση (με τον Φορτούνη αριστερά, τον Μιραλάς φορ), άλλο ρίσκο (εκτός ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας Καρίμ Ανσαριφάρντ). Αλλη βαθμολογική κατάσταση στην κορυφή του πίνακα σε σχέση με εκείνη των δύο προηγούμενων αγωνιστικών. Ο Ολυμπιακός από την πρώτη θέση, στην τρίτη. Στο μείον τέσσερα. Θα προσπαθήσει, δεν μπορεί να τα παρατήσει, αλλά πλέον είναι πολύ δύσκολο. Το χθεσινό έχει και μεγάλο ψυχολογικό κόστος για τους Πειραιώτες.

Στεκόμαστε στον προπονητή του Ολυμπιακού, γιατί τα υπόλοιπα σχεδόν είναι… μάταια έπειτα από τόσους μήνες «εφαρμογής» της νέας εποχής. Οταν η ΕΠΟ την Πέμπτη με ανακοίνωσή της έφτασε στο σημείο να δείξει με το δάχτυλο τους πρωταθλητές ως «ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου», όταν το ντέρμπι ξεκινά χθες με τις δύο ομάδες στο -4 και -5 από την κορυφή διότι ένας (ακόμη) επόπτης έτυχε να μη δει μια παράβαση… ενός μέτρου οφσάιντ στο ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ, τότε τα λόγια είναι περιττά. Η ΑΕΚ στάθηκε όρθια, ο Ολυμπιακός με έναν βαθμό σε δύο αγωνιστικές σχεδόν εκτροχιάστηκε. Και σήμερα είναι Δευτέρα!