«Ο Ολυμπιακός δέχεται έναν πρωτοφανή στα χρονικά πόλεμο. Μήπως αυτός φταίει που γίνεται καθημερινά η Ελλάδα ρεζίλι διεθνώς ή μήπως φταίνε όλα αυτά που γίνονται στα γήπεδα;».

Ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού λίγη ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι πήρε θέση για όσα έγιναν στο Γ. Καραϊσκάκης και μίλησε για τον πρωτοφανή πόλεμο που δέχεται η ομάδα του ενώ αποκάλυψε ότι ο Μποτία έκλαιγε στα αποδυτήρια από τα λάθη της διαιτησίας.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις δύο φάσεις για τις οποίες φωνάζουν οι Πειραιώτες και είναι το τράβηγμα του Βράνιες στον Μποτία στο 17′ όπου ο ρέφερι Παπαπέτρου δεν έδωσε πέναλτι, αλλά και για επιθετικό φάουλ (πάλι στον Μποτία) από τον Γιακουμάκη στη φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Δύο φάσεις μάλιστα που, όπως λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, τις παραδέχτηκε ο ρέφερι Παπαπέτρου λέγοντας ότι έχει κάνει λάθος και στις δύο.

Πρώτα από όλα, βέβαια, ο κ. Μαρινάκης μίλησε για την απόδοση των Ερυθρολεύκων, που δεν τον ικανοποίησε, ενώ καταδίκασε και τα επεισόδια για τα οποία ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία.

«Περιμέναμε περισσότερα»

«Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Περιμέναμε πολλά περισσότερα. Οπως με έχουν πληροφορήσει, για γεγονότα μετά από τον αγώνα είναι κάτι που καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα και λυπούμαστε γι’ αυτό. Να πούμε όμως πώς φτάσαμε μέχρι εδώ. Να δούμε τι έγινε με τη διαιτησία. Οταν δεν σου δίνουν ένα πέναλτι, όταν υπάρχει επιθετικό φάουλ, όταν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις που κερδίζει πάντα ο αντίπαλος. Δεν γίνεται η ομάδα να αποδίδει τόσο καλά όταν συμβαίνει κάθε Κυριακή το ίδιο πράγμα. Στο Αγρίνιο αμφισβητούμενο πέναλτι στο 87′, σήμερα στους Ζωσιμάδες γκολ οφσάιντ δύο μέτρα. Γι’ αυτά όλα τι λέει ο κ. Σαββίδης που όλα αυτά τα χρόνια μας έπρηξε με την εξυγίανση και το καθαρό ποδόσφαιρο;» είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός δέχεται έναν πρωτοφανή στα χρονικά πόλεμο. Εχετε δει την ανακοίνωση της ΕΠΟ: Ολα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο έχετε δει ομοσπονδία να βγάζει ανακοίνωση εναντίον του Ολυμπιακού, που δίνει τα περισσότερα χρήματα στην ΕΠΟ μέσω των διεθνών διοργανώσεων; Στον Ολυμπιακό, που διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Να υπάρχει σεβασμός. Γνωρίζετε τι τραβάμε καθημερινά; Τι άλλο να κάνουμε; Κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο και τους έχουμε όλους απέναντί μας. Γίνεται η μία αδικία μετά από την άλλη. Ανθρωποι είμαστε και στη διοίκηση. Χωρίς να θέλω να καλύψω κανέναν. Εχουμε απαιτήσεις και όταν αδικούμαστε και όταν παίζουμε καλά, θέλουμε να παίζουμε καλύτερα. Αυτός ο πόλεμος είναι πρωτοφανής. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Εχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η ιστορία. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Ο,τι έχω κάνει στη ζωή μου το έχω κάνει υπό δύσκολες συνθήκες. Ομως έχουν μαζευτεί πολλοί απέναντί μας και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο. Θα συνεχίσουμε. Ενισχυθήκαμε, κάναμε πράγματα για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, όμως δεν μας αφήνουν. Γενικότερα είμαι απογοητευμένος με ό,τι συμβαίνει και με τον πόλεμο που δεχόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καταδικάζω τα επεισόδια»

Οσον αφορά τα επεισόδια που έγιναν (και για τα οποία ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία), πρόσθεσε: «Τα είδα τώρα στα video και σας λέω και πάλι ότι τα καταδικάζω 100%. Επίσης, πρέπει να δούμε αν όντως είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. Σήμερα είναι μία περίεργη μέρα, πολύς κόσμος, υπήρχε ένταση. Να τα ψάξουμε να δούμε τι ακριβώς συνέβη».