Βίοι αντίθετοι για Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρέμεινε για 22ο αγώνα αήττητη στη Λα Λίγκα, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί επί ημερών Πεπ Γκουαρντιόλα τη σεζόν 2009-2010. Την ίδια στιγμή, η Ρεάλ Μαδρίτης αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της κι ενώ πλησιάζει το καθοριστικό για πολλούς παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Μπάρτσα δεν φανταζόταν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ξεπερνούσε τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι Μπλαουγκράνα στάθηκαν όρθιοι και στην έδρα της Εσπανιόλ, αποσπώντας ισοπαλία 1-1. Το γκολ της Μπάρτσα πέτυχε ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους Κυανόλευκους για τις υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε εις βάρος τους μετά την πρόσφατη ήττα των Μπλαουγκράνα με 1-0 στο Κύπελλο.

Η Μπάρτσα διατήρησε τη διαφορά των 19 βαθμών από την 4η πλέον Ρεάλ, που υποχρεώθηκε σε δεύτερη ισοπαλία φέτος από την Λεβάντε με 2-2.

Βαρύ κλίμα

Οι μυκηθμοί από το ηφαίστειο του Σαντιάγο Μπερναμπέου ακούγονται πλέον απειλητικοί. Η εντολή του Ζινεντίν Ζιντάν να γίνει αλλαγή ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 82′ προκάλεσε τα ειρωνικά χαμόγελα του Πορτογάλου, ο οποίος απέφυγε να διασταυρώσει το βλέμμα του με τον Ζιζού. Στη συνέχεια έστρεψε την οργή του στον εικονολήπτη που τον ακολούθησε στον πάγκο, λέγοντάς του να στρέψει το ενδιαφέρον του στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τους πέντε από τους έξι τίτλους που διεκδίκησε (πλην Κυπέλλου) και είναι κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία δύο χρόνια, διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

Το donbalon έγραψε πως τα αποδυτήρια της Ρεάλ είναι χωρισμένα σε δύο στρατόπεδα. Από τη μία πλευρά βρίσκεται ο Ισκο και οι υποστηρικτές του και από την άλλη το BBC (Μπενζεμά, Μπέιλ, Ρονάλντο).

Για πρώτη φορά ο Ζιντάν παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη η χρονιά για τη Ρεάλ, αλλά ταυτόχρονα προκάλεσε έκπληξη η δήλωσή του πως η υπόθεση τίτλος δεν έχει τελειώσει.

Ο Γάλλος ήταν απηυδισμένος, όπως ο ίδιος είπε, γιατί τη φάση του δεύτερου γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο 89′ την είχαν δουλέψει στις προπονήσεις ώστε να αποφύγουν παρόμοια λάθη.

Ο Τύπος εκφράζει τη δυσπιστία του για τις επιλογές του Ζιζού ενόψει μάλιστα και της αναμέτρησης με την Παρί, στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ο Κασεμίρο σχολίασε πως δεν μπορεί να γίνουν τέτοια λάθη με τη γαλλική ομάδα.

Στα άλλα παιχνίδια: Σοσιεδάδ – Λα Κορούνια 5-0, Εϊμπαρ – Σεβίλλη 5-1, Μπέτις – Βιγιαρεάλ 2-1, Αλαβές – Θέλτα 2-1, Χετάφε – Λεγκανές 0-0, Τζιρόνα – Μπιλμπάο 2-0, Ατλέτικο – Βαλένθια 1-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 58, Ατλέτικο 49, Βαλένθια 40.