«Στην Αθήνα νιώθω σαν στο σπίτι μου, είναι από τα πιο όμορφα μέρη του κόσμου και σίγουρα ένα από αυτά όπου θα ήθελα να περάσω τα τελευταία χρόνια της ζωής μου».

Ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, κάτοχος εννέα φορές του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μιλώντας στα «ΝΕΑ» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σχέση του με την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα, παραδεχόμενος ότι κάποια στιγμή είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει.

Για ομάδα; Μάλλον όχι, αλλά σίγουρα για να μείνει εδώ όπου: «Εχει το καλύτερο κλίμα του κόσμου. Ούτε στην Τουρκία που είναι κοντά βλέπεις τέτοιον καιρό, δες τι όμορφη μέρα είναι και σήμερα εδώ» ήταν η πρώτη του κουβέντα στη συνάντησή μας πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το πρόσωπό του όταν βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα αλλάζει και είναι πάντα χαμογελαστό.

«Πώς να μην είναι όταν έχω τέτοια αγάπη για αυτό το μέρος και τόσο πολλούς φίλους εδώ. Λατρεύω την Αθήνα και είναι το μέρος όπου θα μπορούσα να μείνω. Ξέρεις, όταν βρίσκομαι εδώ νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ολη η Ελλάδα είναι πανέμορφη, απλά έχω άλλη σχέση με την Αθήνα όπου άλλωστε είμαι και επίτιμος δημότης. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον και ύστερα από αρκετά χρόνια όταν σταματήσω την προπονητική, μπορεί να έρθω εδώ μόνιμα. Απλά στη ζωή μου ποτέ δεν κάνω πλάνα όχι μόνο για την επόμενη μέρα αλλά ούτε καν για το καλοκαίρι.

Αποφασίζω την τελευταία στιγμή το πού θα πάω και είναι πολύ πιο συναρπαστικό αυτό, συνεπώς ποιος ξέρει» λέει ο «Ζοτς», που χαμογελάει με νόημα όταν τον ρωτάμε αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει νωρίτερα για κάποια ομάδα. Θυμίζοντάς μας ότι θα ξαναέρθει σίγουρα για διακοπές…

Μπορεί από μέρος των φίλων του Ολυμπιακού να αποδοκιμάστηκε, αλλά αυτός κρατά στην καρδιά του τη σχέση που έχει δημιουργήσει και δεν ξεχνά ότι 11.000 φίλοι των Ερυθρολεύκων τον χειροκρότησαν θερμά στο ΣΕΦ τη βραδιά προς τιμήν του Ντούντα.

«Μεγάλη ομάδα»

«Ηταν πολύ όμορφο συναίσθημα και τους ευχαριστώ. Νιώθω τον σεβασμό τους, αλλά γνωρίζουν και οι ίδιοι το πόσο σέβομαι τον Ολυμπιακό, μια πολύ μεγάλη ομάδα που είναι πάντα δυνατή και διεκδικεί τους τίτλους. Ετσι είναι ο αθλητισμός και έχω πολλούς φίλους Ολυμπιακούς, που απλά θα πειράξουμε ο ένας τον άλλο για πλάκα. Οποτε είμαι στον Πειραιά έρχονται πολλοί φίλαθλοι της ομάδας και βγάζουν φωτογραφίες μαζί μου και μιλάμε. Είναι αμοιβαία τα αισθήματα σεβασμού που έχω απέναντί τους και φυσικά στην ομάδα τους όλα αυτά τα χρόνια».

Το χαστουκάκι που έδωσε στον Μελίχ Μαχμούτογλου έγινε viral, αλλά ο ίδιος λέει: «Δεν θυμάμαι τη φάση ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο Μελίχ που τον ρώτησα όταν είδα τις αντιδράσεις από το βίντεο. Αυτά είναι πάνω στην αδρεναλίνη του αγώνα και οι παίκτες ξέρουν ότι τους βλέπω σαν πατέρας τους πολλές φορές».