Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Ιωσήφ Ριτζάκη για τη δολοφονία του 20χρονου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα τον Μάιο του 2014 στην Πεντέλη.

Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον 23χρονο Ριτζάκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση που έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» και «ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

«Εκείνη τη μέρα ο θανών βρέθηκε στην πλατεία στα Γλυκά Νερά με τον κατηγορούμενο. Ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα με το θύμα αναφορικά με την εμπορία ναρκωτικών. Αφού επιθεώρησε τον οπλισμό που είχε στο αυτοκίνητό του, οδήγησε το θύμα σε απόμερη δασική περιοχή με σκοπό να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Εισαγγελέας: «Ηταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

»Η κουβέντα τους μάλλον όμως ξέφυγε και ήρθαν σε αντιπαράθεση και για τον λόγο αυτό τον σκότωσε. Εκρυψε επίσης το όπλο για να μην μπορεί να γίνει η ταύτιση με το πρόσωπό του και για τον λόγο αυτό πήρε το κινητό του θύματος. Η τακτική του κατηγορούμενου μαρτυρά ότι είχε καταστρώσει σχέδιο. Ηταν ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το εμπόριο ναρκωτικών που έκαναν και οι δύο» ανέφερε ο Εισαγγελέας.

Η ποινή ανακοινώθηκε σε ήρεμο κλίμα παρά την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις των δυο οικογενειών, θύτη και θύματος, λόγω «βεντέτας» που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους. Η αστυνομία ωστόσο είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά του καταδικασθέντος από την αίθουσα του δικαστηρίου στο όχημα μεταγωγής του στις φυλακές.
Δεκατέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του φοιτητή, ο πατέρας του, Παναγιώτης Γαλαζούλας, σκότωσε με πέντε σφαίρες τον πατέρα του 23χρονου κατηγορούμενου, Μανούσο Ριτζάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από