Ο Λεβαδειακός επικράτησε της Κέρκυρας πολύ πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-0, σκαρφαλώνοντας κι άλλο στη βαθμολογία και πιάνοντας έτσι τον Παναθηναϊκό. Βυθίζοντας παράλληλα ακόμα περισσότερο την ομάδα των Φαιάκων, που θα περιμένει το σημερινό αποτέλεσμα της αναμέτρησης Πλατανιά – Απόλλωνα Σμύρνης για να δει κατά πόσο μπορεί να μείνει κοντά στο… όριο για τη σωτηρία.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, μπαίνοντας από την αρχή δυνατά και αναζητώντας ένα γκολ. Που τελικά το βρήκαν στο 49′, με τον Μαρκόφσκι να σκοράρει έπειτα από την ωραία σέντρα του Τσαμπούρη και να ανοίγει το σκορ.

Αυτό το γκολ ωστόσο δεν έκοψε τη φόρα των Βοιωτών, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Τη στιγμή που η Κέρκυρα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Το δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 66′. Με τον Γιακουμάκη να μην αφήνει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και να κάνει το 2-0.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Λεβαδειακό να φτάνει έτσι στο «τρίποντο», να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία και παράλληλα την Κέρκυρα να συνεχίζει να προβληματίζει. Εχοντας μόλις 14 βαθμούς έπειτα από 20 παιχνίδια και προσπερνώντας στον πίνακα μονάχα τον ουραγό Πλατανιά.

Νίκος Κιτσιγιάννης