Ο τερματοφύλακας της Λαμίας Νίκος Παπαδόπουλος ήταν το πρόσωπο του αγώνα στο παιχνίδι της ομάδας του με τον Ατρόμητο (1-1).

Αφενός διότι με τις εξαιρετικές αποκρούσεις του (εκπληκτική η διπλή απόκρουση στο 86′ στα σουτ των Ουάρντα και Ντάουντα και πολύ καλή αυτή στις καθυστερήσεις στην κεφαλιά του Χατζηισαΐα) κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του.

Από την άλλη όμως δεν συννενοήθηκε καλά με τον συμπαίκτη του Πριντέτα στο 70′ και επέτρεψαν στον Ατρόμητο να ισοφαρίσει.

Οι Περιστεριώτες από την πλευρά τους έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στο να «κλειδώσουν» όσο το δυνατόν νωρίτερα μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Ντάμιρ Κάναντι ήταν εμφανώς ανώτερη από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη παραπάνω (από την αποβολή με σωστή δεύτερη κίτρινη του Μπούντνικ για χέρι στο 65′) αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να ισοφαρίσει με τον Ντιγκινί (70′). Με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτεί τις ισοπαλίες του Πανιωνίου στη Λάρισα και των Αστέρα Τρίπολης – Ξάνθη στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Διατηρώντας πάντως και από τους τρεις 10 βαθμούς διαφορά 10 αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η Λαμία προηγήθηκε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Πίτι (ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Ακόστα στο 37′) στο 55′, ενώ στο 70′ προσέφερε στο… πιάτο την ισοφάριση στον αντίπαλό της. Οταν στο 70′ ο Πριντέτα μπερδεύτηκε με τον τερματοφύλακά του, τον Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε βγει εκτός περιοχής για να απομακρύνει τη βαθιά μπαλιά του Μάντσον. Ο Ντιγκινί δέχτηκε με χαρά το δώρο των γηπεδούχων και πλάσαρε εύστοχα έξω από την περιοχή προ κενής εστίας για το τελικό 1-1.

«Ενώ είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, υπάρχει πίκρα για το γκολ που δεχτήκαμε, και το οποίο αν είχαμε αποφύγει ίσως «κλέβαμε» το παιχνίδι» τόνισε ο τεχνικός της Λαμίας Μπάμπης Τεννές που χαρακτήρισε ιστορικό το παιχνίδι με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο, καθώς αν η ομάδα του ανατρέψει το 0-1 της Νέας Σμύρνης, θα προκριθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

«Για μας έχω πει ότι το σημαντικό είναι να παίξουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Είμαι ευχαριστημένος από την αντίδραση των παικτών μου, αλλά θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στον αντίπαλο τερματοφύλακα για τις αποκρούσεις του» τόνισε ο τεχνικός του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Πριντέτα (74′ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Ακόστα (37′ Πίτι), Βάντερσον (84′ Καραγιάννης), Βασιλαντωνόπουλος, Μπούντνικ.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (80′ Σάκιτς), Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (69′ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Βασιλακάκης (69′ Μπρούνο Φελίπε), Ουάρντα, Ντάουντα.