Την οργίλη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε η συνεχιζόμενη προσπάθεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο με τον μεσάζοντα της Σαουδικής Αραβίας και την εμπλοκή του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβίβασε αυστηρό μήνυμα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με αφορμή το «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» που επιχείρησε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου προκειμένου να καλύψει τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο στη σκανδαλώδη υπόθεση.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς με τη χθεσινή επιστολή του ζητά από τον Νίκο Βούτση να πάρει θέση για την εξόφθαλμη, όπως τη χαρακτηρίζει, προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, ενώ τον καλεί να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη. Καταγγέλλει «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» από την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας πως η ίδια «επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο». Υπενθυμίζεται ότι η Χριστοδουλοπούλου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής αρνήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά να κάνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ να κληθούν προς ακρόαση όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και ο υπουργός Αμυνας, ισχυριζόμενη πως δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία», καλώντας τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου να πάρει θέση.