Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στη Βραζιλία, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς βία, επεισόδια, τραυματισμούς ή θάνατο οπαδού. Οι φίλοι της Πορτουγκέζα, θυμωμένοι από την ήττα της ομάδας τους, παρεμπόδισαν την παράδοση φαγητού στους ποδοσφαιριστές και έφαγαν τις 10 πίτσες που προορίζονταν γι’ αυτούς, όπως δήλωσε ένας από τους οπαδούς της ομάδας στο πρακτορείο Reuters.

Ο σύλλογος του Σάο Πάολο έχασε 3-0 από την Οέστε. Μετά τον αγώνα, όπως συμβαίνει συνήθως, ο σύλλογος παρήγγειλε πίτσες για τους παίκτες. Όμως, οι οπαδοί, θυμωμένοι από την απόδοση της ομάδας τους που μετρά μία νίκη σε πέντε αγώνες, παρεμπόδισαν την παράδοση.

«Νομίζω ότι ο ντελιβεράς ήρθε σε λάθος πύλη. Έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια, αλλά εμφανίστηκε μπροστά στους οπαδούς που έφευγαν από το γήπεδο» είπε ο Λούκας Βεντούρα, οπαδός της Πορτουγκέζα και ιδιοκτήτης ενός φόρουμ οπαδών. «Ένας τύπος ρώτησε τον ντελιβερά για την παράδοση και, όταν αυτός απάντησε ότι προοριζόταν για τους παίκτες, οι οπαδοί πλήρωσαν 300 ρέις (94 δολάρια) και τις κράτησαν γι’ αυτούς» πρόσθεσε.

Η Πορτουγκέζα ήταν κάποτε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στο Σάο Πάολο, αλλά περνά δύσκολες στιγμές από τότε που υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, το 2013. Πέρυσι υποβιβάστηκε στη Δ΄ Εθνική και αγωνίζεται στη δεύτερο κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος του Σάο Πάολο. Η νέα ήττα αφήνει το σύλλογο στη 12η θέση της κατάταξης, σε σύνολο 16 ομάδων, με μόνο τέσσερις βαθμούς σε πέντε αγώνες.