Ο Τσάβι Πασκουάλ απένειμε εύσημα στους παίκτες του που κατάφεραν να επιστρέψουν από το -11 απέναντι στον Ολυμπιακό, λέγοντας στη συνέντευξη Τύπου: «Λίγες ομάδες θα μπορούσαν να ανατρέψουν τέτοιο παιχνίδι». Ερωτηθείς για τη διαιτησία, ο Καταλανός τεχνικός επανέλαβε πως εκείνος πάντα σέβεται τους πάντες, αλλά ανέφερε:

«Είναι παιχνίδια που δεν είναι εύκολα για τους διαιτητές, τι θέλετε να σας πω». Δεν θέλησε να ξεχωρίσει κάποιον συγκεκριμένο παίκτη ως προς την απόδοσή του και όταν ρωτήθηκε για τη συνεισφορά των Λεκαβίτσιους, Μήτογλου συγκεκριμένα, μίλησε και για όσα προσέφερε ο Βουγιούκας, ο Γκιστ, ο Καλάθης, ο Ρίβερς, ο Ντένμον και ο Σίνγκλετον!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε αρχικά: «Αφιερώνουμε τη νίκη στους οπαδούς που ήταν παρόντες αλλά είδαν και τον αγώνα στην τηλεόραση. Δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφο παιχνίδι. Ίσως αν πρέπει να κάνω ένα σχόλιο είναι ότι το σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα και η αντίδραση της ομάδας έπειτα από μία κακή εκκίνηση. Παίξαμε τα πρώτα επτά λεπτά χωρίς ηρεμία, δεν διαβάσαμε καθόλου καλά την άμυνα του αντιπάλου, δεν παίξαμε καλά στην επίθεση και δεν σκοράραμε επειδή κάναμε κακό παιχνίδι. Μερικές φορές συμβαίνει αλλά το πιο σημαντικό είναι να αντιδράσεις και να γυρίσεις στο παιχνίδι και να τα καταφέρεις. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εμείς με το κοινό μας τα καταφέραμε, ενώ έδειξαν χαρακτήρα τα παιδιά και τους συγχαίρω. Είμαστε ικανοποιημένοι από το πως τελειώσαμε το παιχνίδι. Έχουμε συνείδηση πως όταν θα έρθουν σημαντικότερες στιγμές θα είμαστε σε θέση να κοντρολάρουμε τα συναισθήματά μας».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση των Λεκαβίτσιους και Μήτογλου, ο Καταλανός απάντησε: «Για να σου πάω κόντρα, πιστεύω ότι και ο Βουγιούκας ήταν καθοριστικός. Είμαι ένας προπονητής που πάντα πάει κόντρα (σ.σ. γέλια). Ο Βουγιούκας βοήθησε να βρούμε την ηρεμία μας και ήταν παίκτης κλειδί, όπως και το παιχνίδι του Λεκαβίτσιους, καθώς και το δεύτερο ημίχρονο του Ρίβερς, αλλά και η απόδοση του Μήτογλου μάς βοήθησε πολύ. Θα έπρεπε να αναφέρω και τη σπουδαία άμυνα του Γκιστ, την προσπάθεια του Σίνγκλετον που δείχνει καρδιά παρά τα σωματικά του προβλήματα, αλλά και την προσπάθεια των περιφερειακών, όπως ο Καλάθης, ο Παππάς και ο Ντένμον».

Ρωτήθηκε αν πίστευε πως ο Παναθηναϊκός έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ, αλλά και πόση αξία δίνει στη νίκη αυτή: «Πάντα είναι δύσκολο να χαρακτηρίσεις με κάποιο επίθετο παιχνίδια σαν το σημερινό. Πολλοί παίκτες είχαν μία κακή βραδιά και ως ομάδα είχαμε κακή βραδιά και ως προπονητής ίσως. Αλλά είναι δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Και ειδικά σ’ ένα παιχνίδι τέτοιου τύπου είναι δύσκολο να επανέλθεις και να το κερδίσεις κιόλας. Κατά συνέπεια όπως ξέρετε είμαι θετικός άνθρωπος και θέλω να κρατάω τα καλά πράγματα. Ήταν μία σημαντική νίκη για την αντίδραση και τον χαρακτήρα,» ήταν η απάντηση του Πασκουάλ.

Για το σερί του 5-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Πασκουάλ είπε: «Στο πρώτο σκέλος, έχουμε καταφέρει να βρούμε τον δρόμο για τη νίκη, είναι δύσκολο να έχεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε ποιοτικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός. Αυτό έχει την αξία του, αλλά αποτελεί παρελθόν και δεν μας εγγυάται τι θα συμβεί στο τέλος. Στο δεύτερο σκέλος, θεωρώ ότι αξίζαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι παιχνίδια που δεν είναι εύκολα για τους διαιτητές, τι θέλετε να σας πω. Έχω κουραστεί να απαντάω σε τέτοιες απαντήσεις, μου συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι. Ξέρετε την άποψή μου, σέβομαι τους πάντες».

Για το αν έπαιξε ρόλο η μεγάλη βαθμολογική διαφορά των δύο ομάδων στο χαλαρό ξεκίνημα και για το αν του αφήνει κάτι το παιχνίδι ενόψει της κόντρας στην Ευρωλίγκα στις 2/3, εξήγησε ο Ισπανός τεχνικός: «Είχαμε μεγάλη διάθεση να πάρουμε το παιχνίδι και δεν λειτούργησε όπως σχολιάσατε. Κάθε παιχνίδι αποτελεί δίδαγμα για το μέλλον. Ο αντίπαλος έπαιξε διαφορετικά. Είχαμε προβλήματα στην κυκλοφορία. Τους κρατήσαμε αρκετά χαμηλά στην επίθεση, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε για το μέλλον».

Στο τέλος, ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε και για την απουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο, ειδικά στην άμυνα: «Είχαμε μία ανισορροπία στο παιχνίδι μας λόγω των απουσιών του Λοτζέσκι και του Αντετοκούνμπο και ήταν πρόβλημα. Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι ο τραυματισμός έλαβε χώρα δέκα λεπτά πριν το τέλος της προπόνησης. Αφενός δεν ξέραμε τη βαρύτητα του τραυματισμού και αφετέρου δεν είχαμε αρκετό χρόνο να ετοιμάσουμε το παιχνίδι δίχως αυτόν. Ο Αντετοκούνμπο είναι ρολίστας που δίνει πολλά θετικά πράγματα στην ομάδα. Πάντα λέω στα παιδιά ότι όταν υπάρχει μία απουσία θα πρέπει να την καλύπτουμε όλοι μαζί. Ειδικά στην άμυνα νομίζω ότι τα καταφέραμε να δώσουμε όλοι κάτι παραπάνω και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στους εξήντα πόντους».