Μπορεί ο προπονητής Τζέισον Κιντ να αποτελεί παρελθόν για τους Μπακς αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που τον πήρε πρώτος τηλέφωνο, πριν του ανακοινωθεί επίσημα η απόλυση, και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να την ανατρέψει.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση της απόλυσης από τον μάνατζερ της ομάδας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέφερε στον αγαπημένο του προπονητή ότι θα απομακρυνθεί από τους Μπακς και του τόνισε ότι διαφωνεί με αυτή την απόφαση.

«Τι μπορώ να κάνω; Θα καλέσω τους ιδιοκτήτες, θα μιλήσω και με τον ατζέντη μου’. Του απάντησα πως είχα ένα προαίσθημα πως θα με απομάκρυναν. Του είπα ‘Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εσύ’», ανέφερε ο ίδιος ο Κιντ, ο οποίος δήλωσε ευγνώμων που συνεργάστηκε με έναν τέτοιο παίχτη και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον.

Ο Τζέισον Κιντ στάθηκε και στην πικρία που νιώθει για τον τρόπο που απολύθηκε αλλά και τόνισε ότι: «… απόλαυσα τη θητεία μου στο Μιλγουόκι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Πήραμε μια ομάδα που ήταν σε κακή θέση και ρίξαμε φως πάνω της. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά της, όπως και ο Γιάννης στην πορεία να γίνει ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Δεν κρατώ κακία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως είναι μπίζνες. Άνθρωποι προσλαμβάνονται, απολύονται, γίνονται ανταλλαγές… Έτσι είναι η δουλειά».