Η Εσπανιόλ πήρε προβάδισμα στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ισπανίας, καθώς νίκησε 1-0 την Μπαρτσελόνα με το γκολ του 20χρονου Οσκαρ Μελέντο στο 88′.Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, όμως, ο Μέσι νικήθηκε στο 63΄ σε εκτέλεση πέναλτι από τον γκολκίπερ της Εσπανιόλ, Ντιέγκο Λόπεθ.

Η Μπαρτσελόνα παρέμενε αήττητη από τις 17 Αυγούστου 2017, όταν ηττήθηκε στον δεύτερο αγώνα του ισπανικού Σούπερ Καπ από τη Ρεάλ.

Σπουδαία νίκη με ανατροπή σημείωσε η Σεβίλη που κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας.

Οι Μαδριλένοι, μπορεί να άνοιξαν το σκορ στο 73′ με τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ. Στο 79′ με αυτογκόλ ο Μόγια έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Κορέα χάρισε το «διπλό» στους Ανδαλουσιάνους. Πλέον η Σεβίλη έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στα ημιτελικά, καθώς προκρίνεται ακόμη και με ήττα 1-0 στον επαναληπτικό που θα γίνει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στο άλλο παιχνίδι η Βαλένθια επικράτησε με 2-1 της Αλαβές. Ο Σομπρίνο στο 66′ έκανε το 0-1, αλλά οι «νυχτερίδες» γύρισαν το ματς. Ο Γκουέδες στο 73′ ισοφάρισε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής του Ντίγκεθ. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Ροντρίγκο στο 82′.