Ο διαιτητής Τονί Σαπρόν, ο οποίος έκανε… τάκλιν στον Βραζιλιάνο Ντιέγκο Κάρλος στο παιχνίδι της -πρωτοπόρου του γαλλικού πρωταθλήματος- Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ναντ για την 20η αγωνιστική, έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για μια «αδέξια χειρονομία» του και εκφράζει τη συγγνώμη του στον ποδοσφαιριστή. Νωρίτερα, ο Σαπρόν, ο οποίος είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κάρλος, εκτιμώντας ότι, σε σύγκρουση που είχαν, ο παίκτης έβαλε επίτηδες το πόδι του για να τον ρίξει στο έδαφος, είχε τεθεί προσωρινά εκτός πινάκων από την αρμόδια επιτροπή διαιτησίας.

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ναντ με την Παρί Σεν Ζερμέν, χτυπήθηκα από τον Ντιέγκο Κόστα, παίκτη της γηπεδούχου ομάδας. Κατά την πτώση μου ένιωσα ένα δυνατό πόνο, λόγω ενός πρόσφατου τραυματισμού μου. Σε μια άσχημη αντίδραση που είχα, πρόβαλα το πόδι μου κατά του παίκτη. Αυτή η αδέξια κίνηση ήταν ακατάλληλη. Θα ήθελα, ως εκ τούτου, να ζητήσω συγγνώμη από τον Ντιέγκο Κάρλος γι’ αυτή την ενέργεια» αναφέρει στη δήλωσή του ο Σαπρόν, ο οποίος είναι το πρόσωπο της ημέρας στα διεθνή ΜΜΕ.

Η Ναντ θα καταθέσει έφεση κατά της αποβολής του Κάρλος, ενώ ο Σαπρόν θα κληθεί σε απολογία ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της διαιτησίας.