Η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι 222 εκατ. ευρώ για να «φωτίσει» ακόμα περισσότερο το Παρίσι, με το άστρο του Νεϊμάρ. Το ποσό φαντάζει και είναι εξωπραγματικό, αλλά σύμφωνα με την έρευνα του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών, ανταποκρίνεται στις τιμές του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου. Τιμές που έχουν εκτοξευθεί, καθώς τον δρόμο της Παρί ακολουθούν πλέον κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Αυτό λοιπόν που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι το όνομα που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης (με βάση πάντα τη σχετική έρευνα) για τους 100 πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο.

Μη βιαστείτε να αναφέρετε το όνομα του Μέσι για την κορυφή. Του Ρονάλντο ούτε να το σκεφτείτε. Πρώτος κι ακριβότερος, ο «βασιλιάς» του Παρισιού, ο Νεϊμάρ. Πόσα εκατ. ευρώ πρέπει να δώσει μια ομάδα για να πάρει τον Βραζιλιάνο από την Παρί; Η έρευνα υποστηρίζει πως αρκούν 213 εκατ. Τα κριτήρια έχουν να κάνουν με την ηλικία του παίκτη, τη θέση όπου αγωνίζεται, τη διάρκεια του συμβολαίου και την απόδοσή του. Ο πραγματικός «βασιλιάς», Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας, πίσω από τον Βραζιλιάνο της Παρί. Κοστολόγιο 202 εκατ. ευρώ. Κι όσο για τον Ρονάλντο; Ο πορτογάλος σουπερστάρ της Ρεάλ Μαδρίτης «φτάνει καταϊδρωμένος» στη 49η θέση με αξία 80,4 εκατ. ευρώ. Κάτι τέτοια βλέπει κι ακούει ο CR7 και του «φτιάχνουν» τη διάθεση. Αν δει και ποιοι βρίσκονται ψηλότερα απ’ αυτόν στη σχετική κατάταξη, θα ξεχάσει και την μπάλα που ξέρει.