Ένας άνθρωπος έχασε την Τρίτη το βράδυ τη ζωή του από την πτώση ενός γερανού εργοταξίου, εξαιτίας της καταιγίδας και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην παραλιακή πόλη Νιούπορτ στο βορειοδυτικό τμήμα του Βελγίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης.

«Ο γερανός έπεσε πάνω σε δύο κατοικίες που βρισκόντουσαν απέναντι», διευκρίνισαν σε ανακοίνωση που δημοσίευσαν στην σελίδα τους στο διαδίκτυο οι αρχές της πόλης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη μεθόριο με την Γαλλία.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας τραυματίστηκε σοβαρά», προσέθεσαν στην ανακοίνωσή τους, στην οποία επισήμαναν επίσης ότι άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, το θύμα βρέθηκε κάτω από συντρίμμια.

Φωτογραφίες που δημοσιεύονται στον βελγικό Τύπο, δείχνουν μια οπή στην οροφή του ενός εκ των δύο πολυκατοικιών που υπέστησαν ζημιές από την πτώση του γερανού. Πρόκειται για ένα κτίριο εννέα ορόφων, οι τρεις τελευταίοι όροφοι του οποίου έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Φόβοι για την πτώση του γερανού αυτού υπήρχαν και στα μέσα Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Belga, και περίπου 50 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί τότε από τα σπίτια τους.