Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στο σουπερμάρκετ Περεκριόστακ, στην Αγία Πετρούπολη, με τις αρχές να αντιμετωπίζουν το συμβάν ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός γεμάτος θραύσματα και με ισχύ που ισοδυναμούσε με 200 γραμμάρια TNT πυροδοτήθηκε σε σουπερμάρκετ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS η εκπρόσωπος της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:30 τοπική ώρα – 17:30, ώρα Ελλάδας – στο σουπερμάρκετ που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, επί της λεωφόρου Κοντρατίεφ.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ντουλάπι του σουπερμάρκετ όπου οι πελάτες αφήνουν τα υπάρχοντά τους.

«Ολες οι πιθανές εκδοχές εξετάζονται»

«Ολες οι πιθανές εκδοχές εξετάζονται», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Αλεξάντερ Κλάους, επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, σημειώνοντας ότι δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται χωρίς να απειλείται η ζωή τους.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η ερευνητική επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Πόσο φρικτό, όταν άνθρωποι κάνουν τα ψώνια τους πριν τις διακοπές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 58χρονη Γκαλίνα Γκουστόβα, που βρισκόταν στο σημείο.

Στις 3 Απριλίου, τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης είχε ως αποτέλεσμα 16 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Την ευθύνη είχε αναλάβει οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα.