H αποστολή του Ολυμπιακού «πέταξε» για το Κάουνας, όπου την Πέμπτη (28/12, 20:00) αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Στην Αθήνα έμειναν οι Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιώργος Πρίντεζης και Νίκολα Μιλουτίνοβ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τραυματισμού, ενώ δεδομένη είναι και η απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παρά τις πολλές απουσίες, στόχος του Ολυμπιακού είναι η 12η νίκη σε 15 αγωνιστικές, για να παραμείνει στην πρώτη θέση με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Τα επιθετικά ατού της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός, όπως εξήγησε στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Με σχήματα που θα καλύψουν τα κενά απέναντι στη Ζαλγκίρις,» εξήγησε ο προπονητής του Ολυμπιακού:«Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Προσπαθούμε να βρούμε σχήματα που θα λειτουργήσουν και θα καλύψουν τα κενά. Πρέπει να είναι όλοι συγκεντρωμένοι και να κάνουν αυτό που πρέπει. Πιστεύω στο υλικό, σε όλα τα παιδιά, πρέπει να είναι έτοιμοι. Στο τέλους θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Η Ζαλγκίρις είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, παίζουν ομαδικά με ρόλους και χημεία. Επιθετικά, έχουμε αναλύσει τα στοιχεία της, δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό, όμως θέλουμε να τα «χτυπήσουμε» και να τα σταματήσουμε. Αμυντικά, έχει τρόπους να αμυνθεί στο pick n roll, έχει κάποια τρικ και εκεί πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό, να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει,» σχολίασε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Για τους φιλάθλους της Ζαλγκίρις, ο Σφαιρόπουλος είπε: «Είναι θερμοί και θορυβώδεις. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε, ενώ αντιθέτως θα πρέπει να μην αφήσουμε να χαλάσει η ατμόσφαιρα τη συγκέντρωσή μας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε τί πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή του ματς».

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να γίνει απολογισμός με το τέλος του πρώτου γύρου, ο Σφαιρόπουλος απάντησε: «Tο πρόσημο είναι θετικό, αλλά δεν χρειάζεται να κάνω απολογισμό, είναι νωρίς. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η Ευρωλίγκα είναι απαιτητική και δύσκολη και με ένα ντεφορμάρισμα αλλάζουν όλα. Δεν χρειάζεται απολογισμός, ούτε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον. Κοιτάω μόνο το παρόν, αυτό θέλω να κάνουν και οι παίκτες μου. Όταν τελειώσει η κανονική περίοδος, ίσως να μπορώ να πω κάτι σχετικά».