Ο Μεγάλος Αδελφός αφίχθη και στο ποδόσφαιρο βάζοντας τέλος στην ασωτία των αθλητών την εορταστική περίοδο. Μια φωτογραφία ρετρό που ανέβηκε χθες στο twitter δείχνει τον Τζορτζ Μπεστ ντυμένο με τη στολή του Αϊ-Βασίλη χαμογελαστό να εστιάζει σε ένα από τα πολλά μοντέλα που τον έχουν περικυκλώσει.

Η νέα τεχνολογία δεν μπορεί να αποτρέψει παρόμοιες συναναστροφές, μπορεί όμως να ελέγξει τη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών στη διάρκεια των διακοπών τους την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που θα λειτουργούν όλοι οι σύλλογοι στο μέλλον.

Ο γαλλικός σύλλογος έδωσε δεκαήμερη άδεια στους ποδοσφαιριστές του, που όμως όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Λε Παριζιέν» συνοδεύεται από ένα GPS και οδηγίες από τους προπονητές για τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθήσουν αυτές τις ημέρες.

Νεϊμάρ, Βεράτι, Εμπαπέ, Καβάνι και οι υπόλοιποι άσοι της Παρί θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του GPS, τα δεδομένα του οποίου θα αναλυθούν κατά την επιστροφή των παικτών στις 2 Ιανουαρίου για να διαπιστωθεί αν σεβάστηκαν τις οδηγίες.

Κάθε παίκτης έχει λάβει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης το οποίο δημιουργήθηκε σύμφωνα με τα αγωνιστικά του λεπτά από τον Αύγουστο. Βασική αρχή για όλους είναι τρεις – τέσσερις ημέρες πλήρης ξεκούραση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει να κάθονται όλη την ημέρα στον καναπέ τρώγοντας σοκολάτες.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνουν ασκήσεις για τους μυς τους οι οποίες θα είναι πιο έντονες γι’ αυτούς που έχουν παίξει λιγότερα λεπτά.

Η ανοχή που δείχνουν οι ειδικοί της Παρί στους παίκτες είναι ένα κιλό επιπλέον βάρος. Αν ακολουθήσουν κατά γράμμα τις εντολές οι παίκτες θα χρειαστούν μόλις μία εβδομάδα για την επανάκτηση της φυσικής κατάστασης που είχαν πριν τις διακοπές τους.