Για τρίτη συνεχόμενη μέρα επιχείρησαν τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί, παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, στην περιοχή της Κάζας, στην Μαλακάσα και το Καπανδρίτι αλλά και στην Πάρνηθα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο έγιναν επιχειρήσεις στην Κάζα με 10 εκχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

Παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων, ήδη είναι σε επιφυλακή άλλα 8 εκχιονιστικά μηχανήματα, έτσι ώστε να επιχειρήσουν άμεσα στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, εφόσον απαιτηθεί.

Η χιονόπτωση μέχρι τώρα ήταν ιδιαίτερα έντονη και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σημειώνεται τέλος πως το Σάββατο, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας στο Καπανδρίτι.