«Βόμβα» στην παγκόσμια ποδηλασία αποτελεί η είδηση πως ο Βρετανός, Κρις Φρουμ, έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών! Ο 32χρονος πρωταθλητής είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος παγκοσμίως, νικητής τέσσερις φορές στο φημισμένο Γύρο της Γαλλίας, το σημαντικότερο ποδηλατικό αγώνα στον κόσμο και ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τη διεθνή ομοσπονδία (UCI) ο Φρουμ «συνελήφθη» να έχει κάνει χρήση της ουσίας bronchodilatateur salbutamol, στο φετινό γύρο της Ισπανίας, στον οποίο τερμάτισε πρώτος. Ο Φρουμ, υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε το φάρμακο σε αυξημένη δόση κατόπιν ιατρικής οδηγίας προκειμένου να αντιμετωπίσει το ασθμα που τον ταλαιπωρεί. «Είναι γνωστό ότι έχω ασθμα και γνωρίζω καλά ποιοι είναι οι κανόνες», είπε.

Ο Βρετανός με τις τέσσερις νίκες στο Γύρο της Γαλλίας είναι μια νίκη πίσω από τους πολυνίκεις του θεσμού, οι οποίοι (μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων και των επτά νικών του Λανς Αρμστρονγκ) είναι ο Βέλγος Εντι Μερξ, ο Ισπανός

Μιγκέλ Ιντουραϊν και οι Γάλλοι Ζακ Ανκετίλ και Μπερνάρ Ινό, με πέντε τίτλους έκαστος.

Η περίπτωση του Φρουμ θυμίζει το μεγάλο σκάνδαλο με τον Αμερικανό Αρμστρονγκ, ο οποίος είχε παραδεχθεί δημόσια ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Μια παραδοχή που κόστισε στον επτά φορές νικητή του Tour de France την ανάκληση όλων των τίτλων που είχε κατακτήσει, αλλά και την απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε διοργάνωση, εκτός της οικονομικής ζημίας που υπέστη με την απώλεια των κύριων χορηγών του και την καταδίκη να πληρώσει 10 εκ. δολάρια, ως αποζημίωση σε αγωγές.