To νέο Ford Fiesta είναι από χθες, το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 για την Ελλάδα». Το νέο μοντέλο κατάφερε να λάβει την υψηλότερη βαθμολογία από τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου και τα μέλη του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού θεσμού.

Η επιλογή έγινε φέτος για πρώτη φορά με ένα νέο σύστημα ανοιχτής ψηφοφορίας

Συγκεκριμένα, το Ford Fiesta αναδείχθηκε πρώτο με 338 βαθμούς, κερδίζοντας στην κυριολεξία στο νήμα το Seat Ibiza, με μόλις 1 βαθμό διαφορά, δείγμα της δύσκολης επιλογής που είχαν να κάνουν φέτος οι ψηφοφόροι απέναντι σε 10 πολύ καλά αυτοκίνητα.

Να σημειωθεί ότι στην τελική δεκάδα είχαν περάσει τα Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR και VW Polo.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo στο Μαρούσι, όπου οι δημοσιογράφοι μέλη του επέλεξαν το Ford Fiesta ως «Αυτοκίνητο του 2018».

Τα κριτήρια που έπαιξαν σημαντικό ρόλο και αναρριχήθηκαν στις υψηλότερες θέσεις ήταν η προηγμένη τους τεχνολογία, η ασφάλεια, η ποιότητα, η πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Ένα ξεχωριστό βραβείο απονεμήθηκε στην κα Ελένη Καρύδη της ΕΥΘΥΤΑ, για την ανιδιοτελή προσφορά της στην ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδιαίτερα των μικρότερων ηλικιών για τη μεγάλη σημασία που έχει για την ελληνική κοινωνία η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.