Τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Το κλίμα σε βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας βαραίνει και στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού, νωρίτερα, ανάλογες δηλώσεις είχαν γίνει από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα τον Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Κυρίτση.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία καιανέφερε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Παράλληλα, χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε το βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Φίλης: Να ακυρωθεί η πώληση

Νωρίτερα, ο Νίκος Φίλης, πρώην υπουργός, βουλευτής Α΄ Αθήνας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Χωρίς να αμφισβητεί ότι θα δοθούν πειστικές απαντήσεις στις κατηγορίες της ΝΔ για ύπαρξη σκανδάλου, τόνισε σε δήλωσή του ότι «από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά […]Θα είναι απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων […] στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη».

Αμέσως μετά, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιώργος Κυρίτσης κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον Νίκο Φίλη, γράφοντας: «Συμφωνώ απολύτως».