Η γοητεία της συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγκειται στο ότι ορισμένες νύχτες έρχεσαι αντιμέτωπος με κάποια από τα πιο βαριά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου! Το βίωσε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και απόψε (ΟΑΚΑ, 20.00, Cosmote Sport 2) είναι η σειρά της ΑΕΚ να υποδεχτεί τη Μίλαν, δεύτερη στη χρυσή Βίβλο του Τσάμπιονς Λιγκ με επτά κατακτήσεις, για την 4η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ενωση έχει την τύχη να συγκρουστεί με το μεγαθήριο εξ Ιταλίας. Εχει συμβεί άλλες πέντε φορές, με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες για την ελληνική ομάδα, η οποία μετά την πρόσφατη άκρως τιμητική λευκή ισοπαλία (0-0) στο ξακουστό Σαν Σίρο είναι δεύτερη στη βαθμολογία του δ’ ομίλου με πέντε βαθμούς, πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν (7 β.). Εκείνη η νίκη, όμως, μετρούσε για… δέκα, καθώς τον Νοέμβριο του 2006 η ΑΕΚ είχε υποτάξει (1-0, Ζούλιο Σέζαρ 32′) τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, που είχε θριαμβεύσει (2-1) επί της Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας.

«Αλλη» ομάδα

Ρεαλιστικά, εκείνη η Μίλαν (Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Ιντσάγκι κ.ά.) δεν έχει καμία σχέση με την… έβδομη ομάδα του φετινού καμπιονάτο, η οποία δεν έχασε (0-2) μόνο από τη Γιουβέντους προ ημερών στην έδρα της, αλλά στραβοπάτησε με ΑΕΚ και Τζένοα, υπέστη διαδοχικές ήττες από Σαμπντόρια, Ρόμα και Ιντερ, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ γράφουν ότι αν δεν κερδίσει στην Αθήνα, θα κινδυνεύσει σοβαρά η θέση του προπονητή (και παλαίμαχου στράικερ, πρωταθλητή Ιταλίας με τη Ρόμα το 2001) Βιντσέντζο Μοντέλα.

«Για μένα η Μίλαν θα είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε πολλοί που έχουμε θαυμάσει τη Μίλαν. Αυτή τη στιγμή είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε, ώστε να μην ξυπνήσει απέναντί μας. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχουν απουσίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο και εμείς και η Μίλαν θα ξεκινήσουμε με ένδεκα παίκτες» υπογράμμισε ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ και αστειεύτηκε όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πώς σκέφτεται να καλύψει το κενό του άτυχου Πέτρου Μάνταλου: «Είχα μια συζήτηση με τον Μέσι, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να έλθει. Για μένα ο Μάνταλος είναι αναντικατάστατος, αλλά όπως σας είπα θα παίξουμε με ένδεκα».