Να προετοιμαστούν για ένα Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο καλεί τις επιχειρήσεις ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας, Εντ Σίμπλεϊ.

Όπως επεσήμανε είναι απολύτως δυνατό η Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να προετοιμαστούν για μια απότομη έξοδο.
  
Οι διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο ενόψει της προθεσμίας του Μαρτίου του 2019, ενώ οι συζητήσεις για τη μεταβατική περίοδο δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται την Πέμπτη και την Παρασκευή για να συζητήσουν το Brexit και σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος τους, δεν θα υιοθετήσουν κατευθυντήριες γραμμές για πιθανές μεταβατικές ρυθμίσεις πριν από τον Δεκέμβριο.

Η JPMorgan ανακοίνωσε χθες ότι η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία αυξήθηκε στο 25% από το 15% προηγουμένως, συμβαδίζοντας με την μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters τον περασμένο μήνα.
«Είναι απολύτως εφικτό, παρόλο που μπορεί να είναι εξίσου λυπηρό, να υπάρξει ένα σκληρό Brexit χωρίς μεταβατική περίοδο και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για αυτό το πιθανό σενάριο, ιδιαίτερα στον ασφαλιστικό κλάδο», δήλωσε ο Σίμπλεϊ σε ομιλία σε συνέδριο στο Δουβλίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από