Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΕΦΚΑ της Αριστοτέλους πραγματοποίησαν περίπου 150 συνταξιούχοι από όλους τους κλάδους, θέτοντας μία σειρά από διαχρονικά αιτήματα που αφορούν τις περικοπές στις συντάξεις τους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η συγκέντρωση, που κάλεσε το διακλαδικό Σωματείο Συνταξιούχων "Η Συσπείρωση", διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, και είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα. "Αυτό που ζητάμε είναι οι αξιοπρεπείς συντάξεις και η επιστροφή του δώρου, καθώς σήμερα φορολογούμαστε για 14 μήνες ενώ πληρωνόμαστε για 12. Διαμαρτυρόμαστε για τις περικοπές που έχουν γίνει από το 2010 και συνεχίστηκαν και το 2011 και το 2012, αλλά και για τον επανυπολογισμό της σύνταξης που θα σημάνει νέες, περισσότερες περικοπές το 2019" δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Σωματείου "Η Συσπείρωση", Όλγα Ξυλουργού.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν και στην υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στις καθυστερήσεις στα ραντεβού του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων και στο καθεστώς κάλυψης των φαρμακευτικών τους αναγκών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από