Το εγχώριο πρωτάθλημα συνεχίζει να έχει… φαρμακευτικές ικανότητες για τους Αιωνίους του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίοι αξιοποιούν τη χαώδη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες της Α1 για να επουλώνουν τις όποιες πληγές δημιουργούνται σε μια απαιτητική σεζόν. Είτε πρόκειται για άσχημες βραδιές στην Ευρωλίγκα είτε για τραυματισμούς, που δεν έχουν όμως επιπτώσεις εντός Ελλάδος.

Η διαφορά μεταξύ του Τσάβι Πασκουάλ (Παναθηναϊκός) και του Γιάννη Σφαιρόπουλου (Ολυμπιακός) είναι ότι οι μεν Πράσινοι χρειάστηκε να αντιδράσουν μετά τη συντριβή (98-71) στη Βαρκελώνη και χάρη στην άνετη επικράτηση (89-74) επί του ΠΑΟΚ (Ντίλαρντ 22 π.) να ανακτήσουν τη χαμένη αυτοπεποίθηση (Ντένμον 17 π. με 5/8 τρ., Λοτζέσκι 14 π., με 3/4 τρ.) ενόψει της δύσκολης ευρωπαϊκής συνέχειας. Οι δε Ερυθρόλευκοι βασανίζονται από τραυματισμούς –μετά τον Κιμ Τιλί, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τους επόμενους τέσσερις μήνες, τραυματίστηκε χθες και ο Βαγγέλης Μάντζαρης (κάκωση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού) –και απέναντι σε ασθενείς αντιπάλους όπως η Κύμη, όχι μόνο δεν έχουν βαθμολογικές απώλειες (56-85 στο κλειστό της Κανήθου), αλλά δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά (Τολιόπουλος 11 π. σε 15′, Αρσενόπουλος 4 π. σε 11′) να αποκτούν εμπειρίες για το μέλλον.

«Απαράδεκτο»

«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη στη Βαρκελώνη. Είναι γνωστό ότι εκτός έδρας μπορεί να χάσεις οποιοδήποτε παιχνίδι, ειδικά κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο. Αλλά η εικόνα μας ήταν καταστροφική. Απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα βγήκε με άλλη νοοτροπία στο γήπεδο. Να παίξει καλύτερη άμυνα και στην επίθεση χωρίς φόβο. Ολα τα παιδιά βοήθησαν, ώστε να μπούμε ξανά στον σωστό δρόμο» σχολίασε ο Τσάβι Πασκουάλ καλώντας τους φίλους του Τριφυλλιού να γεμίσουν το κλειστό «Νίκος Γκάλης» στην αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και τον έβδομο ξένο Λούκας Λεκαβίτσιους, που δεν αγωνίστηκε χθες, καθώς στην Α1 επιτρέπονται έξι.

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς, δεν έχουμε πάρει αποφάσεις. Υπάρχουν τρεις παίκτες σε κάθε θέση. Ηδη έχουμε Πρίντεζη και Αγραβάνη στη θέση 4, ενώ μπορούν να παίξουν και οι Παπαπέτρου – ΜακΛιν. Δεν βιαζόμαστε. Αν πάρουμε παίκτη, θα είναι επειδή είναι πολύ καλός» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εκτός από τον Τιλί (υποβλήθηκε σε χειρουργική αντιμετώπιση της ρήξης του μακρού προσαγωγού) δεν είχε στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολάου (οστικό οίδημα στη δεξιά επιγονατίδα) και τον Βασίλη Σπανούλη (τενοντίτιδα στο γόνατο), ενώ ο Μπράιαν Ρόμπερτς (0 π., 3 ρ ., 4 ασ., 3 λ.) αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς και ο Χόλις Τόμπσον (18 π. με 7/10 σουτ) ξεδίπλωσε με πειστικό τρόπο το πλούσιο επιθετικό ταλέντο του.