Το κίνητρο ήταν ο κοινός παρονομαστής για τον Λουτσιάνο Νέβες και τον Μπράιαν Καμπέσας, που από χθες ανήκουν και επίσημα στον Παναθηναϊκό, έκαναν τις πρώτες δηλώσεις τους και πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνησή τους με τη νέα ομάδα τους.

Ο Βραζιλιάνος επέλεξε τον Παναθηναϊκό για να επιστρέψει στην κορυφή της επίθεσης και από εκεί στα γκολ που θα του φτιάξουν την καριέρα, ο άσος από τον Ισημερινό για να έχει μια «γεμάτη χρονιά» ώστε να κληθεί στην εθνική ομάδα της χώρας του.

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι ως βασικός επιθετικός. Εκεί με τοποθέτησε και ο προπονητής της Εθνικής» ξεκαθάρισε ο Λουτσιάνο, τονίζοντας τις συμμετοχές του στην ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας, καθότι με τη φανέλα της έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του μετά τον τραυματισμό του, το καλοκαίρι του 2015.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος θα αγωνιστεί ως δανεικός από την Κορίνθιανς ώς το τέλος του έτους (31/12/2017) και υπέγραψε χθες συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό από την 1/1/2018 έως τις 30/6/2020. «Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με παγκόσμια ιστορία και εύχομαι και εγώ να μπορέσω να γίνω μέρος της ιστορίας. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω τη δουλειά μου και την προπόνηση, προκειμένου να ενταχθώ στην ομάδα για τα ματς που έρχονται. Μίλησα με τον κόουτς, ο οποίος μου παρουσίασε το πρότζεκτ της ομάδας και εγώ θα δείξω από εδώ και πέρα στον αγωνιστικό χώρο τι μπορώ να κάνω».

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες και την απόκτηση του Μπράιαν Καμπέσας. Οι Πράσινοι πρόσθεσαν τον παίκτη από τον ισημερινό στο ρόστερ τους ως δανεικό από την Αταλάντα. «Πιστεύω ότι φέτος θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Πέρυσι στην Αταλάντα είχα πρόβλημα προσαρμογής γιατί έπρεπε να αλλάξω ήπειρο και βεβαίως η ομάδα είχε πολλούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της» τόνισε ο Καμπέσας που συμπλήρωσε: «Είχα διάφορες προτάσεις, όμως από αυτές επέλεξα τον Παναθηναϊκό γιατί έχει μεγάλη ιστορία. Πιστεύω πως μπορώ να αποδώσω και να βελτιωθώ κιόλας. Να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου και να διεκδικήσω μια θέση στην Εθνική του Ισημερινού».