Εκεί που ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ είχε έτοιμη τη φροντ-λάιν του, κάνοντας την ποιοτική προσθήκη του Κιμ Τιλί –πίσω από τον Πρίντεζη –και τη συμπληρωματική κίνηση του Γιώργου Μπόγρη (αντί του Πάτρικ Γιανγκ), αγωνιά μήπως βρεθεί με τρύπα στη θέση των σέντερ.

Ο Μιλουτίνοφ είναι έτοιμος να ενταχθεί στους Σπερς, ενώ μαθαίνω ότι και ο Μπιρτς επιδιώκει να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Μάλιστα ο Καναδός είχε στο μυαλό του να αλλάξει ατζέντη στις ΗΠΑ για ακριβώς αυτόν τον λόγο από το φάιναλ φορ και ύστερα και ενδεχομένως αυτό χάλασε τη συγκέντρωσή του.

Ο Μαρίνος επ’ ώμου τα πάντα

Υπό διάλυση ήταν προ ημερών ο Παναθηναϊκός και η αισιοδοξία που εξέφρασε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην πρώτη των Πρασίνων έμοιαζε να κινείται στη σφαίρα του παραλόγου. «Κάποιοι λένε ότι θα διαλυθούμε, αλλά εγώ σας λέω πως αν δουλέψουμε όπως πρέπει, θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι» είχε πει στους παίκτες του ο προπονητής του Παναθηναϊκού, την ώρα που η πριμαντόνα της ομάδας Μάρκους Μπεργκ υπέγραφε στην Αλ Αΐν και οι προσφυγές από παίκτες έπεφταν βροχή η μία μετά την άλλη.

Σήμερα, που ο Παναθηναϊκός αναχωρεί για την Ολλανδία για σειρά αγώνων προετοιμασίας, ο πανικός εκείνων των ημερών έχει δώσει τη θέση του σε συγκρατημένη αισιοδοξία και οι Πράσινοι, μολονότι έχουν ακόμη δρόμο να διανύσουν για να γεμίσουν το ρόστερ τους, δείχνουν πως θα εμφανίσουν ανταγωνιστική ομάδα.

Από τα ΗΑΕ στην Εφορία

Δεν μπορεί βέβαια να θεωρηθεί θετικό ότι όλα τα βάρη τα έχει επωμισθεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος πέρα του ότι προπονεί την ομάδα, αναζητά παίκτες, βολιδοσκοπεί κάποιους, δέχεται προτάσεις ατζέντηδων και εκτελεί χρέη ακόμη και τεχνικού διευθυντή, αλλά δίχως άλλο η καλύτερη επιλογή που έχουν κάνει οι Πράσινοι επί ημέρων Γιάννη Αλαφούζου είναι ο έλληνας προπονητής.

Το ζητούμενο, από την πρώτη στιγμή που πωλήθηκε ο Μπεργκ, είναι πώς θα διαχειριστεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τα χρήματα που θα εισπράξει από την ομάδα των ΗΑΕ. Οι πληροφορίες λένε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αναμένεται έως τις 10 Ιουλίου, αλλά μάλλον δεν προορίζονται για την ενίσχυση του ρόστερ. Θα πάνε σε εκκρεμότητες στην Εφορία και ό,τι περισσέψει θα διατεθεί για παίκτες.

Βρήκε ομάδα ο Μπουμάλ

Η περίπτωση του Νικόλα Στοΐλκοβιτς από την Μπράγκα έχει δυσκολίες λόγω των απαιτήσεων που εγείρουν οι Πορτογάλοι και ο Ουζουνίδης έχει εντοπίσει τον παίκτη που θα καλύψει τη θέση του εξτρέμ, ενώ το σημαντικό είναι πως ο ΠΑΟ διατήρησε το ίδιο ρόστερ από τη μέση και πίσω. Η άμυνα παραμένει ως είχε και προστέθηκε ο Κολοβέτσιος, δένει τον Μολέδο που ήταν «φευγάτος», αποκτήθηκε ο Αλτμάν και το καράβι βγαίνει από την τρικυμία σε πιο ήρεμα νερά. Μέχρι πού θα φθάσει, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει. Μπορεί όμως να προσδιορίσει τι προσδοκίες θα δημιουργηθούν για τη νέα σεζόν όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς… Α, και πριν αφήσω το θέμα του Παναθηναϊκού, να σας πω ότι ο Μπουμάλ θα ρυθμίσει τις εκκρεμότητες που έχει απέναντί του ο ΠΑΟ και θα φύγει στο εξωτερικό. Εμαθα πως έχει βρει ήδη συμφωνία με ομάδα που του δίνει συμβόλαιο με πολλά μηδενικά.

Ποιοτικός και οικονομικός

Μένω στον Παναθηναϊκό, αλλά στον μπασκετικό, όπου οι Πράσινοι κινούνται με αξιομνημόνευτη σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Υστερα από τις ακραίες και πρωτοφανείς αντιδράσεις στην υπόθεση Βαγγέλη Μάντζαρη και τη διαφημιζόμενη αποτυχία στην προσπάθεια απόκτησης του Κώστα Σλούκα, έχουν χαράξει την πορεία τους για ενίσχυση του ρόστερ με στόχο τη διατήρηση ενός κορμού, της αθλητικότητας που χαρακτήριζε την ομάδα πέρυσι και τις προσθήκες ουσίας σε θέσεις που «φώναζαν» ότι υπήρχε κενό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός, όπως όλα δείχνουν (είναι κρίσιμο τι θα συμβεί με τον Σίγκλετον και ποιος θα είναι ο παίκτης που θα καλύψει τη θέση του Μάικ Τζέιμς που βρήκε στέγη στους Φίνιξ Σανς), θα παρουσιάσει πιο ισορροπημένο, πιο ποιοτικό και συνάμα πιο οικονομικό ρόστερ! Απόδειξη ότι το μπάτζετ δεν είναι το πρώτιστο, από τη στιγμή που υπάρχει προπονητής που γνωρίζει την αγορά και σε συνεργασία με τη διοίκηση καταστρώνεται από νωρίς το πλάνο.

Οι Πράσινοι κρατούν στο ΟΑΚΑ, από το περσινό ρόστερ, τους Καλάθη, Παππά, Ρίβερς, Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο που δεσμεύονται με συμβόλαιο και τους Γκιστ, Γκέμπριελ με τους οποίους ανανέωσε τη συνεργασία χωρίς οικονομικές υπερβάσεις. Στη θέση του Φελντίν, που έχει ειδοποιηθεί να βρει ομάδα, αποκτήθηκε ο πιο οικονομικός αλλά πιο ικανός για όσα χρειάζεται ο Πασκουάλ, Λούκας Λεκαβίτσιους. Αντί του συμβολαίου του Νίκολς, θα υπάρχει το πιο οικονομικό συμβόλαιο του Ογκαστ, ενώ η μεγάλη διαφορά στο οικονομικό μέρος εντοπίζεται στο συμβόλαιο που αφήνει ο Γιάννης Μπουρούσης και παίρνει ο Ιαν Βουγιούκας. Τι απομένει; Να παραμείνει ο Σίγκλετον με συμβόλαιο που είναι δεδομένο το ποσό που θα λάβει ο Αμερικανός, να μείνει με μείωση ο Φώτσης ή να αποκτηθεί στη θέση του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Μάικ Τζέιμς που είχε συμβόλαιο που ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο.

Μάρκους… Σίγκλετον

Η περίπτωση πάντως του Σίγκλετον δεν είναι εύκολη. Η στήλη σάς το είχε αποκαλύψει από την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας ότι η ΤΣΣΚΑ αλλά και άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας (Μιλάνο) θα επανέλθουν διότι η αγορά έχει μάθει από τον Αμερικανό (ύστερα από την υπόθεση με το πούλμαν) ότι επιθυμεί να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟ αρνείται να τον παραχωρήσει, όμως μέχρι να φθάσουμε στις 20 Ιουλίου, οπότε εκπνέει η προθεσμία του Σίγκλετον να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο. Το σημαντικό είναι πως η πληροφορία που έφθασε στο «The Shot» κάνει λόγο ότι μέρος των χρημάτων που προσφέρθηκαν στον ΠΑΟ για να πωληθεί ο παίκτης στην ΤΣΣΚΑ είναι αποφασισμένος να το δώσει ο Σίγκλετον. Τρόπον τινά, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει μια περίπτωση Μάρκους Μπεργκ…

Κουίζ

Πενταμελής επιτροπή, που θα ελέγχει τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις διεθνείς συνομοσπονδίες, σας έχουμε αποκαλύψει –εδώ και μήνες –ότι θα δημιουργηθεί για το πρώτο στάδιο μετάβασης της ομοσπονδίας από την ΠΔΕ στην κανονικότητα. Δύο από τα μέλη θα είναι ο νυν πρόεδρος Γιάννης Δρόσος και ο Ζήσης Βρύζας. Για τις άλλες τρεις θέσεις προορίζεται άνθρωπος της UEFA και άλλοι δύο που έχουν την έγκριση των συνομοσπονδιών και της κυβέρνησης. Ποιοι είναι;