Πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη παρείχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του, την Παρασκευή, στο υπουργείο.«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε να ξεπερνούμε τα θεσμικά εμπόδια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις αλλαγές του ΕΣΥ και ειδικότερα στις ατομικές συμβάσεις που προχωράνε το τελευταίο διάστημα οι διοικήσεις του ΕΣΥ με ομάδες εργαζόμενων όπως π.χ. καθαριστές., κοιτώντας με νόημα τον αναπληρωτή υπουργό.

Κατά την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας αναφερόμενος ενδεικτικά στην Novartis και το Ερρίκος Ντυνάν και μάλιστα σχολίασε ότι πρόκειται για υποθέσεις πολύ πιο δύσοσμες από τους τόνους των σκουπιδιών.

Στις υποθέσεις αυτές – όπως είπε – η Εξεταστική Επιτροπή εντόπισε περιπτώσεις αργομισθιών, δωροδοκιών αλλά το πιο εξευτελιστικό είναι πως το πολιτικό σύστημα που την ίδια στιγμή που βύθιζε το ΕΣΥ, φρόντιζε να βολεύει τους δικούς του ανθρώπους, ακόμη και να μη πληρώνει νοσήλια.

Πράξεις σαν αυτές αποτελούν απόλυτη αναξιοπρέπεια για το δημόσιο σύστημα, είπε χαρακτηριστικά.

«Το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργείο Υγείας και πρόσθεσε: «Πρόκειται για έναν τιτάνιο αγώνα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, που παρά το ότι ήδη έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, δεν είναι εφικτό να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων».

Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι γνωρίζει πως η εικόνα δεν είναι ευχάριστη και ότι πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν. Γνωρίζει, όμως ταυτόχρονα ότι «τόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και κυρίως το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων, δίνουν μια μεγάλη μάχη, έναν δύσκολο αγώνα για να ξαναστήσουν τα δημόσια νοσοκομεία στα πόδια τους […]. Και τη μάχη αυτή θα τη στηρίξουμε όσο μπορούμε και πιστεύω ότι θα τη κερδίσουμε».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστη τη σημερινή διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, όπου συνδικαλιστές κρέμασαν πανόαπέναντι από το κτίριο του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και φώναξαν συνθήματα από το μπαλκόνι.

Αν και δεν κατονόμασε την ΠΟΕΔΗΝ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για βολεμένους συνδικαλιστές που είχαν μάθει να συνδιοικούν στη ρεμούλα.

Σήμερα δεν μπορούν να κάνουν διαμαρτυρίες παρά μόνο σε μπαλκόνια πολυκατοικιών.

Πυρά στη Δικαιοσύνη από το «πιστόλι» του Μαξίμου

Η επίθεση στους θεσμούς από κυβερνητικής πλευράς κινείται πλέον εκτός ορίων και διαμορφώνει σκηνικό εξέγερσης στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, όπως διαφαίνεται και από τη χθεσινή αντίδραση των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις υπουργικές βολές με αφορμή την απόφαση για τον περιορισμό των αναδρομικών φοροελέγχων.

Τον ρόλο του πολιορκητικού κριού αυτή τη φορά ανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, μολονότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επιλέξει πιο προσεκτική στάση απέναντι στους δικαστές – τουλάχιστον σε σύγκριση με πρόσφατη σφοδρή επίθεσή του κατά του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλεί με τις δηλώσεις του, πρωτίστως με τις αναρτήσεις του στο facebook, ενώ εντυπωσιακή παραμένει η κάλυψη που διαθέτει από το Μαξίμου, αφού ουδείς έως τώρα τον έχει αποδοκιμάσει δημοσίως.

Αντιθέτως, ο Πολάκης χαίρει της απολύτου εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις παρεμβάσεις του ξεπερνούν τα όρια του πολιτικού unfair και φτάνουν στο επίπεδο των ύβρεων και των απειλών προς πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και κρατικούς λειτουργούς, με φράσεις όπως «έπρεπε να σηκωθώ και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη!..».