Το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι είχε διακριθεί για την ισορροπημένη του σύνθεση μεταξύ χίπικης διάθεσης και υπερπολιτικοποιημένης συνείδησης μαζί με κάποιες ενδείξεις ευδαιμονικής φυγής που αποτελούσαν την πρόθεση του ιδρυτή του Μάικλ Ιβις. Ο ίδιος ήξερε τι έκανε όταν το Σάββατο κάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να παρακολουθήσει το περίφημο υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ και να μιλήσει στα πλήθη. Και έτσι έγινε, και ο αρχηγός του κόμματος των Εργατικών της Βρετανίας έκανε την πιο επιτυχημένη εμφάνιση ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους και τους πρωταγωνιστές των μουσικών σκηνών. Πέρα από το να μοιράζει μπίρες στο μπαρ και selfies στον κόσμο, ο Κόρμπιν υποδέχτηκε τους φίλους της μουσικής καλώντας τους να μείνουν ενωμένοι.

Οι εποχές έχουν αλλάξει και το λάιφσταϊλ στο Γκλάστονμπερι δεν βασίζεται πλέον στις λασπωμένες μπότες και στο ψαλιδισμένο τζιν σορτς της Κέιτ Μος, όπως είχε συμβεί στις αρχές του 2000. Η μανία για το ενδυματολογικό ύφος του κανονικού ντυσίματος που προβάλλει ο Τζέρεμι Κόρμπιν χτύπησε φλέβα στους οπαδούς της φετινής διοργάνωσης. Ιδιαίτερα οι νεότεροι επισκέπτες του φεστιβάλ κυκλοφορούσαν με τισέρτ που είχαν στάμπες το πρόσωπο του αριστερού ηγέτη. Ο ίδιος μάλιστα προχθές ανέβηκε στην κεντρική σκηνή πριν από τους Radiohead, έναν χρόνο μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit. Η βοή του κόσμου ήταν εκκωφαντική, έγραψε ο απεσταλμένος της εφημερίδας «Guardian» στα λασπωμένα χώματα του φεστιβάλ. Ο 68χρονος πολιτικός ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Μάικλ Ιβις περιμένοντας τους χιλιάδες οπαδούς να σταματήσουν να φωνάζουν το όνομά του. «Η πολιτική έχει να κάνει με την καθημερινότητα. Εχει να κάνει με όλους εμάς, με τα όνειρά μας, με τις επιθυμίες μας, με ό,τι επιδιώκουμε και με ό,τι θέλουμε για τον άλλον» είπε και ενθουσίασε τον κόσμο, που μετά την παθιασμένη του ομιλία αφέθηκε στη μουσική των άλλων πρωταγωνιστών.

Ανάμεσά τους ήρθε από τα βάθη του χρόνου ο Μπάρι Γκιμπ, μέλος του συγκροτήματος Bee Gees, φέρνοντας στη φετινή διοργάνωση την ερμηνεία του στην επιτυχία τους από τα 70s «Staying alive». Ο φρέσκος αέρας της πολιτικοποιημένης ποπ σκηνής φύσηξε στις εμφανίσεις της Σολάνζ Νόουλς, του Κρεγκ Ντέιβιντ και της Κέιτι Πέρι. Και στο πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας το όνομα του Γιάνη Βαρουφάκη είχε καταχωριστεί μαζί με εκείνο της συγγραφέως από την Τουρκία Ελίφ Σαφάκ. Στα διαλείμματα από τη μουσική θα συζητούσαν για τον ρόλο του κοσμικού κράτους και τις προκλήσεις του Ισλάμ.