Μια διαδραστική παράσταση comedy magic, όπου οι θεατές καθορίζουν την πορεία της με τις επιλογές τους παρουσιάζεται στον θεατρικό κήπο του Χυτήριου. Με τίτλο «Mind Games – Summer Edition» ο Mentalist μάγος Amazing Dio παρουσιάζει ένα σόου γεμάτο μαγεία, μυστήριο, μουσική και χιούμορ.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μαγεία, γιατί σε κάθε άνθρωπο αρέσει να ονειρεύεται και στα όνειρα μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ή μπορούν να συμβούν τα πάντα» λέει ο Amazing Dio. «Έτσι και στη μαγεία. Ο καλλιτέχνης (ταχυδακτυλουργός) παρουσιάζει στο κοινό πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν μόνο στα όνειρα τους. Πρώτα από όλα εμείς οι μάγοι είμαστε “ηθοποιοί που κάνουμε τους μάγους” όπως είπε και ο πατέρας της μοντέρνας ταχυδακτυλουργίας Ζαν-Εζέν Ρομπέρ Ουντέν, γνωστός και ως Χουντίν, ορίζοντας την τέχνη μας ως θεατρική και μέσα σε αυτά τα πλαίσια κινούμαι και εγώ. Η ταχυδακτυλουργία είναι η τέχνη της παραπλάνησης (εξαπάτησης) με μοναδικό σκοπό της την ψυχαγωγία του κοινού, άλλωστε τώρα πια δεν λέω ότι είμαι ταχυδακτυλουργός, αλλά ψυχαγωγός. Αυτός είναι ο σκοπός μου από την αρχή μέχρι το τέλος μιας παράστασης. Η μαγεία είναι το εργαλείο με το οποίο δημιουργώ τις κατάλληλες συνθήκες για να ψυχαγωγήσω τον κόσμο που θα έρθει να δει τον Amazing Dio και τα Mind Games».

Η Πέμη Ζούνη ήταν ο πρώτος άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσει την τέχνη που αγαπά στο χώρο που έχει δημιουργήσει στο Μεταξουργείο. «Με βοήθησε σε κάθε βήμα, με λεπτομέρειες που δεν μπορούσα καν να φανταστώ ότι υπάρχουν. Την αγαπάω και την ευγνωμονώ, επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν της παρουσίαζα κομμάτια της πρώτης μου παράστασης. Τα συζητάγαμε και συνειδητοποιούσα πόσο παιδί είναι η ίδια κατά βάθος, πόσο χαιρόταν, γελούσε και θαύμαζε. Και πρέπει να ομολογήσω ότι πήρε ρίσκο, γιατί αυτό που παρουσιάζω στα “Mind Games” είναι ένα θέαμα που είναι κάπως «δύσκολο» μιας και στην Ελλάδα δεν είχε παρουσιαστεί με τον συγκεκριμένο τρόπο. Κωμικό, γρήγορο και ψυχαγωγικό. Άλλωστε η υποβολή, η ύπνωση, η διαίσθηση και το mind control είναι θέματα που προβληματίζουν και θα προβληματίζουν τον κόσμο μέχρι το τέλος του. Πήρα μεγάλη χαρά που για έξι συνεχόμενους μήνες, η Νοητική ταχυδακτυλουργία είχε δικό της σανίδι και εγώ μεταμορφώθηκα από Dio σε Amazing Dio με την καθοδήγησή της για να κατακτήσω τις καρδιές του κοινού που ερχόταν να θαυμάσει αυτόν τον μαγικό κόσμο που παρουσιάζω. Υπήρξα πολύ τυχερός μιας και ξεκίνησα για τέσσερις εβδομάδες και τελικά κάναμε 23 παραστάσεις την πρώτη σεζόν και μετά ακολούθησε άλλη μια σεζόν με περίπου άλλες 26 παραστάσεις, όλες sold out. Για εμένα ήταν ένα μεγάλο σχολείο αυτό, ήταν η πρώτη μου προσωπική παράσταση στο πιο μαγικό μέρος της Αθήνας με την Πέμη Ζούνη να παίρνει κάθε βράδυ το μικρόφωνο και να ξεκινάει την αφήγηση της. Τι περισσότερο από αυτό να είχα ποτέ ευχηθεί; Τίποτα!».

Αν δεν έκανα μαγικά. «Μάλλον θα έκανα … τον μάγο-τουρίστα και το εννοώ. Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα ταξίδια και αν μπορούσα θα ταξίδευα και θα έκανα μαγικά κόλπα στους δρόμους όλου του κόσμου. Συμβουλές έχω πάρει από όλους τους μεγάλους δάσκαλους της ταχυδακτυλουργίας μέσω των βιβλίων τους και των dvd’s τους, οι οποίοι έγραψαν αναλυτικά για τα μυστικά της τέχνης μας, αλλά και για το πώς πρέπει να παρουσιάζεται στο κοινό με τον σωστό τρόπο. Παράλληλα σπούδασα την τέχνη αυτή παρακολουθώντας σεμινάρια στο Blackpool της Αγγλίας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μάγους».

Το κοινό. «Θέλει και είναι έτοιμο να πιστέψει ότι η μαγεία υπάρχει αρκεί να το παρουσιάζεις με τρόπους που να μην θέλει να ψάξει για την απάντηση, αλλά να θέλει να παραμείνει βυθισμένο στη μαγεία που του προσφέρεις. Εάν αγαπήσουν εσένα τότε θα αγαπήσουν και αυτό που παρουσιάζεις. Η μαγεία για μένα είναι να νοιάζεσαι για τον διπλανό σου και να δίνεις αγάπη όσο περισσότερο μπορείς. Αυτή πιστεύω ότι είναι η πραγματική μαγεία! Μαγεία είναι το χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού την ώρα που μπορείς να του δώσεις λίγη από την αγάπη σου. Ονειρεύομαι να βάζει ο κόσμος περισσότερη μαγεία στη ζωή του και να μπορεί όλος ο κόσμος, με σεβασμό ο ένας στον άλλον να ζουν μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις, όπως ακριβώς βλέπαμε τον κόσμο όταν ήμασταν μικρά παιδιά!».

Ταυτότητα της παράστασης

«Mind Games – Summer Edition» από τον Amazing Dio. Συμμετέχει ο Stand Up Comedian Αριστοτέλης Ρήγας.

Σημείο Πολιτισμού Χυτήριο (Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), τηλ. 210-3412.313) στις 21.00.

• Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

• Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Είσοδος: 10 ευρώ με αναψυκτικό