Η σεζόν υπήρξε σχεδόν καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, που παραμένει εκτός τίτλων από το 2014. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσίασαν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο. Ιδίως στη Λεωφόρο το Τριφύλλι υπήρξε ανίκητο, καθώς με τη χθεσινή επικράτηση (1-0) κόντρα στον Πανιώνιο συμπλήρωσε 14 σερί ματς χωρίς ήττα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ωστόσο υπήρξε η αμυντική επίδοση της ομάδας, που δεν δέχθηκε γκολ για ένατο σερί εντός έδρας παιχνίδι. Μάλιστα ο πρωτάρης Οδυσσέας Βλαχοδήμος ισοφάρισε το αντίστοιχο ρεκόρ του μυθικού Τάκη Οικονομόπουλου από το μακρινό 1965. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πνίξει τον Πανιώνιο. Και το πέτυχε από το πρώτο λεπτό. Οι Πράσινοι με έντονο πρέσινγκ έκλεψαν πολλές μπάλες και δεν επέτρεψαν στους Κυανέρυθρους να γίνουν απειλητικοί ούτε στιγμή στο α’ ημίχρονο. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο σουτ των φιλοξενουμένων καταγράφηκε στο 42′.

Το Τριφύλλι πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 17′ με θαυμάσιο δεξί διαγώνιο σουτ του καταπληκτικού Λουντ. Στο β’ ημίχρονο ο Πανιώνιος προσπάθησε να γίνει απειλητικός, έφτασε κοντά στο γκολ στο 64′ με τον Λάμπρου, αλλά οι παίκτες του Ουζουνίδη διατήρησαν το μηδέν στην άμυνα, έφτασαν στη νίκη και καταχειροκροτήθηκαν από 4.000 οπαδούς στο τελευταίο φετινό ματς στη Λεωφόρο.

Σημειωτέον ότι στο τελείωμα του α’ ημιχρόνου ένας νεαρός οπαδός πέταξε στον αγωνιστικό χώρο ένα ποτήρι με νερό. Αμέσως υπήρξε έντονη αντίδραση από την υπόλοιπη εξέδρα, ενώ οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον οδήγησαν εκτός γηπέδου.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ, Χατζηγιοβάννης (67′ Βιγιαφάνιες), Κλωναρίδης (73′ Ρέις), Λέτο (83′ Πίσπας).

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Τασουλής (79′ Αντωνιάδης), Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούρας (71′ Σαββίδης), Μασούντ, Γεσίλ (46′ Λάμπρου).