Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσωσε τη χρονιά (6η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ) και με την κατάκτηση του τροπαίου στο Γιουρόπα Λιγκ, εξασφάλισε μία θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο νίκησε στον τελικό της Στοκχόλμης τον Αγιαξ με 2-0, επιστρέφοντας στους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Η Γιουνάιτεντ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι τόσο στην άμυνα όσο και στη μεσαία γραμμή, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στη νεανική ολλανδική ομάδα να απειλήσει την εστία του Ρομέρο.

O Αγιαξ είχε τη πιο νεαρή σε ηλικία ομάδα που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό τελικό, καθώς ο μέσος όρος ήταν 22 χρόνια και 282 ημέρες. Οι παίκτες του Αγιαξ προσπάθησαν να δείξουν το ταλέντο τους, αλλά ήταν φανερή η έλλειψη εμπειρίας. Ουσιαστικά η ολλανδική ομάδα απείλησε μόλις μία φορά (15’), όταν ο Ρομέρο εξουδετέρωσε το σουτ του Τραορέ.

Η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 18’ με τυχερό γκολ του Πογκμπά (από τους κορυφαίους παίκτες της αγγλικής ομάδας). Ο Γάλλος σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Σάντσες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Ονανά.

Το 2-0 σημείωσε στο 48’ ο Μχιταριάν με γυριστό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά πάσα του Σμόλινγκ.