Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε στη Συνέντευξη Τύπου του φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα πως ο Ολυμπιακός έχει χτίσει χαρακτήρα και ξέρει να παίρνει τη νίκη σε δύσκολα ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ. Η επιτυχία είναι συνδυασμός αρχικά των ιδιοκτητών που αγαπούν και στηρίζουν οικονομικά την ομάδα σε καιρό κρίσης. Από την άλλη η ομάδα μας έχει χτίσει χαρακτήρα, ξέρει να κερδίζει δύσκολα παιχνίδια και με την πλάτη στον τοίχο.Όλες οι ομάδες που είναι εδώ, αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Όποια ομάδα είναι πιο έτοιμη από την άλλη, θα το δείξει. Ο Ολυμπιακός θέλει το τρόπαιο και έχει προετοιμαστεί γι αυτό. Ψυχολογικά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό» υπογράμμισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Όλες οι ομάδες εδώ έχουν έναν σταθερό κορμό και όλοι οι προπονητές είναι χρόνια με τις ομάδες τους. Ξέρουν την φιλοσοφία των προπονητών και αυτό δίνει σταθερότητα και είναι δύσκολο να έχουμε εκπλήξεις. Επίσης, ίσως είναι καλό να κάνουμε κάτι για τα μεγάλα ταξίδια μέσα στην σεζόν. Ίσως οι ομάδες που έχουν ιδιωτικό τζετ να είναι πιο εύκολο να μετακινηθούν». πρόσθεσε ο προπονητής του Ολυμπιακού

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα η συμμετοχή στο Final 4, κάτι που φορτώνει τους ώμους μας με μεγάλες ευθύνες. Οι προσμονές είναι μεγάλες γιατί είμαστε πρωταθλητές και έχουμε μεγάλη χαρά που έχουμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε τον τίτλο. Το ματς του ημιτελικού όπως είπα και πριν έχει χαρακτήρα τελικό. Ο Μίλος δεν έπαιξε στα playoffs, δεν έπαιξε απέναντι στην Αστάνα και δεν έκανε ούτε προπονήσεις. Ξεκίνησε όμως τις προπονήσεις και έχει μεγάλη επιθυμία και αποφασιστικότητα να αγωνιστεί, θα δούμε πως θα εξελιχθούν αύριο τα πράγματα και θα πάρουμε μία απόφαση»

Ο Βασίλης Σπανούλης ρωτήθηκε για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη το 2012: «Ήταν αξέχαστες οι στιγμές εκείνες και ξεχωριστές αναμνήσεις. Βέβαια η επιτυχία αυτή έχει μείνει στο παρελθόν. Θα μας ανεβάσει το ηθικό, αλλά τώρα πρέπει να κοιτάξουμε στο Final 4 που βρισκόμαστε».

«Νιώθω μεγάλη περηφάνια για τις επιτυχίες που έχουμε στο παρελθόν. Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολο και πρέπει να γίνουν διάφορες θυσίες για να πετύχει κάποιος τις επιτυχίες αυτές. Δεν μπορείς να αγοράσεις την επιτυχία, πρέπει να εργαστείς και να δουλέψεις σκληρά και σημαντικά για να κερδίσεις τον σεβασμό των υπόλοιπων ομάδων», πρόσθεσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε επίσης για ένα σενάριο στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ:«Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ και είμαι απ’ αυτούς που προτιμούν να αγωνίζονται. Θα δώσουμε ένα δύσκολο ματς, με την ΤΣΣΚΑ να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και έχουν μία καλή χημεία ομάδας. Το σημαντικότερο είναι να έχεις στα χέρια σου τον ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα και πρέπει να μεταφέρεις με τον καλύτερο τρόπο την απόδοσή σου στο παρκέ και να υλοποιήσουμε το πλάνο του προπονητή μας».

Τέλος ο Νάντο Ντε Κολό τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία καλύτερη προετοιμασία και για πρώτη φορά έχουμε ήδη παίξει αγώνες με τις ομάδες που θα βρούμε στο Final 4. Και αυτό είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερη αγωνία στην τελική φάση. Για παράδειγμα τον Ολυμπιακό τον αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν και ξέρουμε την ομάδα».

Ο Γάλλος παίκτης της ΤΣΣΚΑ, ρωτήθηκε για τον Βασίλη Σπανούλη: «Είναι διαφορετικός παίκτης και αυτό κάνει τη διαφορά στον αγώνα. Έχει μία σημαντική εμπειρία και γνωρίζει καλά πως πρέπει να διαχειρίζεται μία μακρά σεζόν και εκείνος κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αναλάβει δράση και να παίξει καλύτερα η ομάδα του. Ξέρει πότε και πως πρέπει να αγωνιστεί και πότε πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η ομάδα του είναι ξανά στο Final 4. Είναι μία ομάδα δυνατή και είναι δύσκολο να περιορίσει κανείς τον Σπανούλη».