Ξεκίνησα να κάνω θέατρο γιατί μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι το θέατρο είναι ένα ζωντανό πράγμα. Τρελαίνομαι με την ιδέα ότι μία παράσταση είναι μόνο για τα άτομα που τυχαίνει να είναι μαζεμένα σε έναν κοινό χώρο, μία συγκεκριμένη μέρα και το ότι δεν καταγράφεται πουθενά. Είναι ένα ζωντανό παιχνίδι με αγνώστους. Τι πιο γοητευτικό στον κόσμο;

Η πρώτη παράσταση που είδα ήταν «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Δεν την θυμάμαι να πω την αλήθεια, αλλά πρέπει να μου έκανε μεγάλη εντύπωση, γιατί κράτησα το πρόγραμμα της παράστασης δίπλα στο κρεβάτι μου για πολλά χρόνια.

Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ο Νικ Μπότομ στο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στην έκτη Δημοτικού. Από πάντα μου άρεσε να παίζω ανδρικούς ρόλους, φαίνεται.

Αν δεν έκανα θέατρο, μάλλον θα έκανα φωτογραφία. Σε αντίθεση με το θέατρο, μου αρέσει που είναι μία πολύ μοναχική πορεία.

Μια συμβουλή από τον δάσκαλό μου είναι ότι η εσωτερική μας ενέργεια στη θεατρική σκηνή είναι το παν.

Πάνω στη σκηνήόταν τα πηγαίνω καλά νομίζω πως δεν πολύ νιώθω.

Το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί στο θέατρο είναι να μου απαντάει μία κυρία σε μονόλογο. Περίεργο αλλά και υπέροχο! Εκεί καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν παίζεις μόνος σου!

Η παράσταση που θα μου μείνει αξέχαστη είναι η παράσταση στην οποία παίζω τώρα, «Σύντομες Συνεντεύξεις με Απαίσιους Άντρες» του David Foster Wallace. Είναι η πρώτη δουλεία που συν-σκηνοθετώ. Η διαδικασία της συνδημιουργίας έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο συμβιβασμός μπορεί να είναι πολύ δημιουργικός.

Το θέατρο για μένα είναι η απόλυτη ελευθερία.

Ονειρεύομαι να καταφέρω να είμαι δημιουργικά παραγωγική για μια ζωή και να μαθαίνω από κάτι κάθε μέρα.

Info

• Η Ζωή Μυλωνά γεννήθηκε και σπούδασε θέατρο στην Νέα Υόρκη. Έπειτα σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Emerson College της Βοστόνης.

• Έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Μίμη Κουγιουμτζή, Σοφία Σπυράτου, Σωτήρη Χατζάκη, Γιάννη Παναγοπουλο, Γιάννη Κορρέ, Μαρία Ξανθοπουλίδου κ.ά.

• Εχει παίξει στον μονόλογο «Medea Redux» σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου στο Θέατρο Πορεία και «Θουκυδίδης Δραματικός» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Παναγόπουλου στο Θέατρο Τέχνης και στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

• Αυτή την περίοδο συν-σκηνοθετεί και ερμηνεύει στο άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του καινοτόμου Αμερικανού συγγραφέα David Foster Wallace «Σύντομες συνεντεύξεις με απαίσιους άνδρες», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία τριών νέων ηθοποιών, της Σοφίας Μαρίας Κικιλίντζια, της Σταυρούλας Κοντοπούλου και της ιδίας. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου και ιδιαίτερα δημοφιλούς συγγραφέα στο ελληνικό θέατρο. Στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β’ Σκηνή (Κεφαλληνίας 18 Κυψέλη, τηλ. 210- 8838.727), έως και 13/6/2017.