Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας στη Media Day για το φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης, παρομοίωσε τους Ερυθρόλευκους σαν έναν καλό μαθητή.

Ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων είπε:

«Μπήκαμε στην εβδομάδα του Final 4, είμαστε στην τελική ευθεία και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη χρονιά για αυτά τα ματς και δεν περιμένει τώρα να κάνει κάτι διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός είναι σαν έναν καλό μαθητή. Όταν διαβάζει όλη τη χρονιά, χρειάζεται ένα απλό φρεσκάρισμα, για να πάει στις εξετάσεις. Άρα, δεν μας πιάνει πανικός. Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για τον ημιτελικό. Παίζουμε με μια πολύ σταθερή ομάδα στο υψηλό επίπεδο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, πάμε ως αουτσάιντερ, να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε και στο τέλος της Παρασκευής και της Κυριακής θα ξέρουμε τι έχει γίνει».

Σχετικά με την εμπειρία των Ελλήνων και την απειρία των ξένων του Ολυμπιακού από Final 4, ανέφερε: «Η ομάδα έχει ποιότητα, παίκτες σε όλες τις θέσεις και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό σύνολο. Αυτός είναι ο τρόπος να παίξεις αυτά τα ματς. Όσοι έχουν την εμπειρία μιλάνε στα παιδιά, όπως και όλο το τεχνικό τιμ, ώστε να είναι όλοι πνευματικά έτοιμοι. Στο τεχνικό κομμάτι δεν ζητάμε κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνουμε όλη τη χρονιά. Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και προπόνησης, που γίνεται με μέθοδο. Όποιος καταλαβαίνει ότι η δουλειά αυτή γίνεται σε βάθος χρόνου για να αποδώσει τώρα, θα είναι έτοιμος. Θα είναι ένα ματς, όπως όλα, παρότι είναι Final 4».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης τόνισε: «Σε κάθε φάιναλ φορ νιώθω το ίδιο συναίσθημα, το ίδιο κίνητρο, με νοιάζει μόνο το παρόν, ας απολαύσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να ανταμείψουμε τους εαυτούς μας. Στο τέλος αυτού του φάιναλ φορ να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάνουμε». Ποιες συμβουλές θα δώσει στα παιδιά που δεν έχουν βρεθεί σε καταληκτική φάση Euroleague; «Είναι το ωραιότερο σημείο της χρονιάς και είναι ο μεγάλος στόχος, είναι η γιορτή του μπάσκετ. Ισως να μην έχουμε την ευκαιρία να ξαναγωνιστούμε σε ένα φάιναλ φορ στην καριέρα μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας. Πρέπει να έχουμε δημιουργικό άγχος και σε αυτά τα παιχνίδια κερδίζει αυτός που το θέλει περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης τόνισε:

Για το ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στο ίδιο γήπεδο που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2012: «Εντάξει, δεν παίζει ρόλο το γήπεδο. Αυτά είναι για τους φιλάθλους, για τους δημοσιογράφους. Όπως είπε και πριν ο κόουτς, η κάθε χρονιά είναι ξεχωριστή, κάθε επαγγελματίας παίκτης πρέπει κάθε μέρα να έχει κίνητρο. Το παρελθόν θα το θυμόμαστε όταν σταματήσουμε το μπάσκετ. Θέλουμε πολύ να πάμε στο Final Four και να το κερδίσουμε. Πρώτα την ΤΣΣΚΑ και μετά και τον τελικό».

Για τις τρεις νίκες του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ σε Final Four: «Λογικό είναι αυτό το πράγμα να τους πεισμώνει. Δεν είναι εύκολο να τους κερδίσεις τόσες φορές ωστόσο κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η ΤΣΣΚΑ είναι καλή ομάδα, παίζει καλό μπάσκετ, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και αυτό είναι ένα διαφορετικό Final Four από τα άλλα. Στα Final Four κάθε ομάδα θέλει να το κερδίζει».

Για τον σταθερό κορμό που διαθέτουν και οι τέσσερις ομάδες του Final Four: «Ένα ρόστερ και η χημεία του δεν πάει να πει πάντα ότι θα υπάρχει επιτυχία, ωστόσο κάθε ομάδα αντεπεξέρχεται καλύτερα στη διάρκεια της χρονιάς. Εμείς τα καταφέραμε μια χαρά μέσα στη χρονιά, ήμασταν ενωμένοι, αντιδράσαμε μετά από άσχημα αποτελέσματα και τα καταφέραμε στο τέλος».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στην Πόλη: «Τους ευχαριστούμε πολύ που σε δύσκολες εποχές κάνουν το ταξίδι στην Τουρκία. Είναι δύσκολο να πληρώνεις διαμονή, αεροπορικά. Μακάρι να τους κάνουμε υπερήφανους και να προσέχουν».