Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ζητά με επιστολή του στην ΕΠΟ τη χρήση του instant replay, επειδή υπάρχει καχυποψία κι επειδή «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνεται θιγμένη από τις επιθέσεις που δέχθηκε με αφορμή διαιτητικά λάθη». Ο Ιβάν Σαββίδης τονίζει στην επιστολή πως θα καλύψει «οποιοδήποτε κόστος για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να στοχεύουν σε ένα καθαρό και έντιμο ποδόσφαιρο, στόχος που δεν γίνεται να θυσιαστεί στον βωμό της καχυποψίας και των συμφερόντων.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνέβαλε με τη στάση της, από τη στιγμή που η Επιτροπή σας ανέλαβε, στο να διατηρηθούν ήπιοι τόνοι μετά από διαιτητικά λάθη εις βάρος μας και να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες διαιτητές, απελευθερωμένοι πια, να αποδείξουν την αξία τους.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία πως λάθη θα γίνουν, αλλά είχαμε την πεποίθηση πως, όταν αυτά γίνονται εις βάρος όλων, θα συνεχίσουν να θεωρούνται ανθρώπινα.

Προφανώς όμως -και ίσως όχι άδικα- η αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας είχε σημαντικά φθαρεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να αναζητηθούν σκοπιμότητες πίσω από φυσιολογικά λάθη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνεται θιγμένη από τις επιθέσεις που δέχτηκε με αφορμή διαιτητικά λάθη και ο συνδυασμός των παραπάνω μας έκανε να αξιολογήσουμε εκ νέου τις ανάγκες της ελληνικής φίλαθλης γνώμης, ώστε να κερδίσει το ποδόσφαιρο την αξιοπιστία του πλήρως.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να αιτηθούν να βρίσκονται στην πρωτοπόρα θέση χρήσης του instant replay για τους διαιτητές, το οποίο η FIFA σκοπεύει έτσι κι αλλιώς να εφαρμόσει από το 2018.

Θα σας παρακαλούσαμε εκ μέρους μας να διερευνήσετε την δυνατότητα να δοθεί η άδεια αυτή από την FIFA άμεσα, ώστε να προταθεί το μέτρο και να ξεκινήσει στη χώρα μας από την επόμενη κιόλας σεζόν. Δεσμευόμαστε να καλύψουμε οποιοδήποτε κόστος για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δεσμευθεί να εργάζεται συνεχώς προς την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου και λυπούμαστε που αυτό δεν δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από εκείνους που για δεκαετίες εργάζονται για την προάσπιση των μικροσυμφερόντων τους και μόνο.

Με εκτίμηση,

Ιβάν Σαββίδης»