Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το… next big thing του ΝΒΑ και των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά εκτός από παίκτης – φαινόμενο εξελίσσεται και σε ιδιοφυΐα του μάρκετινγκ! Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Greek Freak επεξεργάζεται μια πολύ φιλόδοξη ιδέα που, αν αποκτήσει σάρκα και οστά, θα αποτελέσει πανίσχυρο πόλο έλξης για τους έλληνες μπασκετόφιλους.

Μετά την εκκωφαντική επιτυχία που είχε πέρυσι η περιοδεία «Antetokounbros» σε τρεις πόλεις της Ελλάδας (Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα), στην οποία εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση συμμετείχαν ο άσος των Νιου Γιορκ Νικς Κρίσταπς Πορζίνγκις και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο 22χρονος σουπερστάρ του ΝΒΑ ετοιμάζει φέτος κάτι ακόμη πιο σπουδαίο. Σχεδιάζει έναν αγώνα με αντίπαλο την Εθνική Ανδρών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι το 2005, έχοντας επιλέξει μάλιστα ως πιθανές ημερομηνίες τις 18 ή 25 Ιουνίου, αλλά και την έδρα διεξαγωγής (Nick Galis Hall).

Το σχέδιο είναι υπερβολικά φιλόδοξο και για να μετουσιωθεί χρειάζεται τη σύμφωνη γνώμη του ΝΒΑ, το οποίο, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να δώσει τη θετική ή την αρνητική απάντηση τις επόμενες ημέρες. Οι ενστάσεις που εγείρει η κορυφαία Λίγκα του πλανήτη σχετίζεται με την απαγόρευση οποιασδήποτε αθλητικής δράσης ώς την 1η Ιουλίου.

Χθες, παρέα με τον αδερφό του Κώστα και τη σύντροφό του Μαράια, ο Greek Freak βρέθηκε και αποθεώθηκε στο ΣΕΦ, όπου παρακολούθησε τον πρώτο ημιτελικό Ολυμπιακού – Αρη, φωτογραφίστηκε με τους ιδιοκτήτες της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα (τον κάλεσαν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης)! Σήμερα, λογικά, θα πάει στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο ημιτελικό Παναθηναϊκού – ΑΕΚ.