Επτά σχολεία, επτά σκηνοθέτες, επτά θεατρικά έργα μέσα σε δύο ημέρες μαθητικών παραστάσεων παρουσιάζονται σήμερα και αύριο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Εχοντας θέσει ως στόχο την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας, το ΔΘΠ αγκαλιάζει τους νέους, δημιουργώντας και στηρίζοντας δράσεις οι οποίες συμβάλλουν στην μύηση της θεατρικής πράξης και εμπλουτίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο των νέων δραστηριοτήτων του ανοίγει τις πόρτες του στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους μαθητές και στις μαθήτριες όλων των σχολικών βαθμίδων, συναντά τα παιδιά και τους νέους εκεί όπου σπουδάζουν και κατοικούν, στα σχολεία αλλά και στις γειτονιές, για να υποστηρίξει με τις δράσεις του, την σχέση τους με το θέατρο, τον πολιτισμό και την γνώση.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την αποκλειστική χρηματοδότηση και υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, υλοποίησε το πρόγραμμα «Τρίτο Κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς…» σε 7 σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό στόχο τη μύηση των μαθητών και των μαθητριών στη θεατρική πράξη, εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος επτά σκηνοθέτες, διαφορετικού ύφους και ηλικίας, συνεργάστηκαν με επτά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά και των όμορων Δήμων πάνω σε κείμενα κλασσικών και σύγχρονων συγγραφέων, με στόχο να χτίσουν επτά μικρής διάρκειας θεατρικές παραστάσεις.

Δευτέρα 8 Μαΐου | 17.00 – 21.00

1. Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πειραιά | «Οδυσσέα, που είσαι;» με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Κώστα Παπακωνσταντίνου.

2. 1ο Γενικό Λύκειο Περάματος | «Κλάξον, τρομπέτες και…πλάκες» του Ντάριο Φο, με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Θάνου Τοκάκη.

3. Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά | «Will» με τη συνεργασία της σκηνοθέτιδας Κίρκης Καραλή.

4. Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά | «Το μυστικό του ξενοδοχείου», με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Γιάννη Κουρκουμέλη.

Τρίτη 9 Μάιου | 17.00 – 19.00

1. 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας | «Κόκκαλα» του Ανδρέα Φλουράκη, με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Πέρη Μιχαηλίδη.

2. 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας | «Τα Πολιτικά» από το έργο Ονειρώξεις του Γιώργου Μανιώτη, με τη συνεργασία του σκηνοθέτη και χορογράφου Γρηγόρη-Γ. Γαϊτανάρου.

3. 1ο Γυμνάσιο Πειραιά | «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, με τη συνεργασία του σκηνοθέτη Γιάννη Παπαγιάννη.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ: https://www.dithepi.gr/el/events/4494/

Διεύθυνση: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 210-4133.310).

www.dithepi.gr

Πρόσβαση:

040 – από Σύνταγμα στάση Δημοτικό Θέατρο

X96 – από Αεροδρόμιο στάση Δημοτικό Θέατρο

Ηλεκτρικός – Τερματικός Σταθμός Πειραιά

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν το διήμερο των παραστάσεων.

Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Μαΐου 2017 από τις 17.00 έως τις 21.00.