Οι δύο πτήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο ακίνητό του Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στοίχισαν πάνω από 600.000 δολάρια η καθεμιά, ανέφερε την Τετάρτη η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση Judicial Watch.

«Εγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας (...) δείχνουν ότι οι πτήσεις του προέδρου Τραμπ προς το Μαρ-α-Λάγκο για δύο Σαββατοκύριακα (τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο) στοίχισαν 1.281.420 δολάρια», σύμφωνα με την οργάνωση.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει διευκρινίσει πως κάθε ώρα πτήσης του προεδρικού αεροσκάφους στοιχίζει 142.380 δολάρια.

Τον Φεβρουάριο ο Τραμπ πραγματοποίησε με αυτό το αεροσκάφος πτήσεις διάρκειας 4,7 ωρών, με κόστος 669.186 δολαρίων, και τον Μάρτιο πτήσεις διάρκειας που υπερέβησαν τις 4 ώρες, συμπεριλαμβανομένης στάσης στο Ορλάντο της Φλόριντα, όπου συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας Μπέτσι ΝτεΒός και επισκέφθηκαν ιδιωτικό καθολικό σχολείο.

Ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Τομ Φίτον, ανέφερε ότι η Judicial Watch θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να υπάρξει πλήρης και δημόσια καταγραφή του κόστους των ταξιδιών του Τραμπ στη Φλόριντα.

Η ΜΚΟ κατέγραφε επίσης το κόστος των ταξιδιών της οικογένειας του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, περιλαμβανομένων και των ανεπίσημων ταξιδιών, το συνολικό κόστος των οποίων ανήλθε κατ' αυτήν σε τουλάχιστον 96 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από