Με τρία γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε στο Μπερναμπέου την Ατλέτικο Μαδρίτης με 3-0 και αγγίζει την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου. Ασφαλώς θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, να ανατρέψει στο Βιθέντε Καλντερόν αυτό το αποτέλεσμα.

Η Ρεάλ κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας (64%) και πίεσε την αντίπαλο της από το πρώτο λεπτό. Ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Ομπλακ, είχε τουλάχιστον πέντε αποτελεσματικές επεμβάσεις στο α’ μέρος. Σε αυτό το διάστημα, η Ρεάλ είχε 11 τελικές (6 στην εστία), ενώ η πρώτη τελική της Ατλέτικο ήταν μόλις στο 32′ με τον Γοδίν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 10′ (με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κασεμίρο). Στο 73′, από λάθος εκτίμηση του Φελίπε Λουίς, ο Ρονάλντο νίκησε τον Ομπλακ για το 2-0, ενώ στο 86′ ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σκόραρε για το 3-0. Συνολικά η Ρεάλ είχε 16 τελικές (8 στην εστία) έναντι μόλις τεσσάρων της Ατλέτικο.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (46΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (78΄ Βάθκεθ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (68΄ Ασένσιο).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ (58΄ Γκαϊτάν), Καράσκο (68΄ Κορέα), Γκάμπι, Σάβιτς, Χερνάντες, Γκαμεϊρό (57΄ Τόρες).