«Δεν θα είμαι για πολύ ανεξάρτητη» δήλωσε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου σε πρόσφατη συνέντευξή της, κάνοντας νύξεις για τα μελλοντικά της σχέδια. «Ο Κυριάκος είναι πολύ προσιτός».

Στην περίπτωσή της συγκεκριμένης βουλευτού, η έννοια της ανεξαρτησίας είναι κάτι πολύ σχετικό:

Το 2012 εξελέγη βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο μιας «συνεργασίας» της κίνησης Ελεύθερων Πολιτών (που αποτελείτο από απογοητευμένους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ) με το κόμμα της Αριστεράς.

Τον Ιούλιο του 2014 αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ γιατί ένιωσε «ξένη και απομακρυσμένη» και όπως έγραψε στην επιστολή της προς τον τότε πρόεδρο Φώτη Κουβέλη, «η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη και οπωσδήποτε με λυπεί, όπως είναι φυσιολογικό».

Η ανεξαρτησία της κράτησε λίγο. Το 2015 ήταν υποψήφια στην ίδια περιφέρεια, στη Β’ Θεσσαλονίκης, με το Ποτάμι.

Τον Νοέμβριο του 2016, με νέα επιστολή (διαφορετική από εκείνη προς τη ΔΗΜΑΡ) που απέστειλε στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη υποστήριζε ότι: « (…) Από την άλλη, αν και οπωσδήποτε με στεναχωρεί ανθρώπινα η απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, είμαι βέβαιη ότι όχι μόνο κάνω αυτό που πιστεύω αλλά κάνω και αυτό που μου ζητούν μετ’ επιτάσεως εδώ και πολλούς μήνες οι πολίτες της περιφέρειάς μου που σταθερά με εκλέγουν βουλευτή τα τελευταία 4½ περίπου χρόνια»…

Προτού «κλείσει το μάτι» στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, «φλέρταρε» λένε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εξού και στις 30 Απριλίου 2017 ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια δήλωση αποδοκιμασίας για την κίνηση Διαμαντοπούλου – Ραγκούση: «Αόριστα, καινοφανή, γενικόλογα! Λυπηρό να ακούγονται, να λέγονται και κυρίως να θεωρούνται όλα αυτά σοβαρές προτάσεις πολιτικής από την Ωρα Αποφάσεων».

Τώρα, λοιπόν, αυτή η βουλευτής ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα και οδεύει προς το επόμενο κόμμα (αλήθεια υπάρχει;). Οχι, η Κατερίνα Μάρκου δεν είναι ανεξάρτητη. Είναι επικίνδυνα εξαρτημένη από το βουλευτιλίκι της…