Το πάθος που ξεχείλιζε πρώτα απ’ όλα από τον πάγκο και μεταδιδόταν σε κάθε παίκτη που έμπαινε μέσα στο παρκέ, στο ματς χωρίς αύριο της Κωνσταντινούπολης, είναι ο αποψινός οδηγός του Ολυμπιακού στον δρόμο της επιστροφής στην Πόλη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αν και με την πλάτη στον τοίχο την περασμένη Παρασκευή, επικράτησαν στην Τουρκία με εντυπωσιακό τρόπο (74-62), ισοφάρισαν τη σειρά και θέλουν απόψε (21.00, Novasport 3) στο κατάμεστο ΣΕΦ να την τελειώσουν και να επιστρέψουν στην Κωνσταντινούπολη για να κάνουν παρέα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον ημιτελικό της 19ης Μαΐου του φάιναλ φορ.

«Η πίεση θα είναι και απόψε μεγάλη, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμα παιχνίδι που αν το χάσεις χάνεσαι. Αρα ουσιαστικά πρόκειται για το 2ο ημίχρονο του 4ου παιχνιδιού» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος στην Τουρκία μετά το 2-1 της Εφές Αναντολού απλά έδειξε στους παίκτες του την «ταινία», μια συρραφή από τα μεγάλα λάθη τους στα παιχνίδια Νο 2 και Νο 3, ενώ αυτοί έτρωγαν σίδερα στο 4ο ματς.

«Πάθος, καρδιά και ψυχή είναι τα στοιχεία που θέλω να δω από τους παίκτες μου κόντρα σε μια ομάδα που θα είναι και πάλι επικίνδυνη» προειδοποίησε ο κόουτς Σφαιρόπουλος που χαρακτήρισε δικαίως το παιχνίδι ως τον τελικό των τελικών.

Οσο για το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του για να πάνε σε ένα ακόμα φάιναλ φορ, την καλύτερη απάντηση την έδωσε μέσω ερώτησης ο Κώστας Παπανικολάου: «Οταν βλέπεις έναν παίκτη σαν τον Βασίλη Σπανούλη στα 35 του να παλεύει κάθε χρόνο σαν μικρό παιδί για να πάει σε ένα φάιναλ φορ, είναι δυνατόν να μην σε επηρεάζει θετικά και σένα και να σου δίνει έξτρα κίνητρο;

Ο άνθρωπος είναι κάτι το εξωπραγματικό. Απλά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην εποχή του, που τον έχουμε συμπαίκτη και φίλο και αυτό είναι πιο γλυκό κομμάτι για μας από το ότι παίζουμε δίπλα του».

Το τεχνικό κομμάτι είναι πάνω – κάτω γνωστό, καθώς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπλοκάρει παίκτες σαν τον Ερτέλ και τον Γκρέιντζερ και αν μη τι άλλο στο 4ο παιχνίδι (όπως και στο 1ο) είχε πάρει άριστα σε αυτό τον τομέα.

Πολύ κρίσιμο σημείο είναι στην κατάσταση που θα είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο… ερματοφύλακας του πρώτου αγώνα που μπλοκάρισε όλα τα σουτ των αντιπάλων του, ενώ και ο Γιανγκ με τον Μπιρτς θα έχουν πάλι κομβικό ρόλο στην άμυνα. Μπροστά Σπανούλης και Πρίντεζης θα ψάξουν και πάλι βοήθειες από Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Γκριν (κυρίως) καθώς, όπως φάνηκε και από τα συνεχόμενα επιθετικά ρεσιτάλ του αρχηγού του Ολυμπιακού εδώ και τρία παιχνίδια, η νίκη ήρθε όταν βοήθησε όλη η ομάδα.

Πράξη δεύτερη σε Πυλαία και Ρέθυμνο

Αρης και ΠΑΟΚ συνεχίζουν τη μάχη στα πλέι οφ της Α1, με τους Κιτρινόμαυρους να έχουν σημειώσει το 1-0 (69-65 κ.α. 61-61) και τη σειρά να μεταφέρεται αύριο (19.00, NS1) στο κλειστό της Πυλαίας. Στο άλλο ζευγάρι, με κορυφαίο τον Ρόκο Ούκιτς (24 π., 9 ρ., 8 ασ.), η ΑΕΚ υπέταξε (90-78) το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη (19.00, NS1) οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην Κρήτη με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τις περιμένουν στα ημιτελικά.

– Ο Γιώργος Μπόγρης μετά την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό το 2011 κατέκτησε και δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο με την Τενερίφη που νίκησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (63-59) την τουρκική Μπάνβιτ.