Η 30ή και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Σούπερ Λίγκας δεν είχε στοιχεία θρίλερ, καθώς το κεφάλαιο «υποβιβασμός» είχε ξεκαθαρίσει και το μοναδικό βαθμολογικό ενδιαφέρον αφορούσε τις ομάδες των πλέι οφ. Χωρίς το άγχος λοιπόν και την πίεση του «πρέπει» στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό ως προς την επιθετική συγκομιδή. Τα 28 γκολ που σημειώθηκαν στην αυλαία του πρωταθλήματος κόντεψαν να σπάσουν το φετινό ρεκόρ, που είχε σημειωθεί στην πρεμιέρα, δηλαδή στα ματς της 3ης αγωνιστικής (29 τέρματα).

Από αυτά και αν εξαιρέσουμε τις αναμετρήσεις των τεσσάρων πρωτοπόρων, τα πέντε σημειώθηκαν στο γήπεδο του Περιστερίου, όπου ο Ατρόμητος ισοπέδωσε (4-1) τον Πλατανιά, με τις δύο ομάδες να καταστρώνουν πλέον τα σχέδιά τους για την επόμενη αγωνιστική σεζόν και τους Περιστεριώτες να αποχαιρετούν τους Εδουάρδο Μπρίτο και Νίκο Λαζαρίδη μέσα σε αποθέωση και δωρίζοντάς τους μια συλλεκτική κορνίζα. Στη Νέα Σμύρνη, ο Λεβαδειακός επικράτησε (3-1) του Πανιωνίου με τον τεχνικό των Κυανέρυθρων Βλάνταν Μιλόγεβιτς να εξομολογείται ότι δεν του αρέσει να χάνει, αλλά σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος από αυτά που είδε έχοντας δώσει ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη δεν δυσκολεύτηκε (3-0) απέναντι στη Βέροια με κορυφαίο για ακόμη ένα απόγευμα τον Χαμζά Γιουνές. Το πρόσωπο, ωστόσο, της αναμέτρησης ήταν ο προπονητής της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος όχι απλώς ήταν συγκινημένος στον τελευταίο αγώνα του στον πάγκο των Θρακιωτών, αλλά δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα φιλώντας έναν έναν τους ποδοσφαιριστές του πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Τέσσερα γκολ (2-2) και στην Τρίπολη με τον γηπεδούχο Αστέρα και τον σωσμένο χάρη στο εντυπωσιακό ντεμαράζ Ηρακλή να μοιράζονται από έναν βαθμό.