Καθώς οι επενδυτές ένιωσαν ανακούφιση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που αποτελούσε την καλύτερη αρκετών πιθανών προοπτικών, το ευρώ εκτοξεύθηκε κατά 2% στο 1,09395 δολάριο όταν άνοιξαν οι χρηματαγορές της Ασίας, προτού επιστρέψει πάλι στο επίπεδο του 1,0886. Είναι το υψηλότερο από τις 10 Νοεμβρίου, την επομένη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των επενδυτών ήταν ότι ο ακροαριστερός και ευρωσκεπτικιστής Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο οποίος έδειχνε να έχει ανέβει στα ποσοστά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, θα μπορούσε να προηγηθεί του Μακρόν και να μπει στον τελικό γύρο ως ανταγωνιστής της Λεπέν, δίνοντας στους ψηφοφόρους την επιλογή μεταξύ δύο ριζοσπαστικών υποψηφίων που απειλούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η εικασία τώρα είναι ότι οι κεντρώοι ψηφοφόροι θα συσπειρωθούν γύρω από τον Μακρόν, να αποτρέψουν την Λεπέν από την προεδρία, και επομένως αυτό θα φέρει αποτέλεσμα υπέρ του κατεστημένου και της Ευρώπης, το οποίο θα είναι θετικό για τη διάθεση ανάληψης κινδύνου τη Δευτέρα το πρωί», είπε ο Ρίτσαρντ Μακγκουάιαρ, επικεφαλής της στρατηγικής των επιτοκίων της τράπεζας Rabobank.