Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά την έκρηξη βόμβας στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Eurobank στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σανταρόζα 7.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης άνοιξαν Πανεπιστημίου και Σταδίου που παρέμεναν κλειστές από το βράδυ της Τετάρτης. Παραμένει φυλασσόμενη από αστυνομικές δυνάμεις η Σανταρόζα και μικρό τμήμα πεζοδρομίου της Πανεπιστημίου, για την προστασία των πεζών από ενδεχόμενες πτώσεις αντικειμένων από κτίρια, λόγω της έκρηξης.

Είχε προηγηθεί στις 22:05 προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε ενημερωτική ιστοσελίδα, γι' αυτό και αποκλείστηκε έγκαιρα η περιοχή από την αστυνομία, οπότε δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε τσάντα που, σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 22:38, ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και προκάλεσε ζημιές στις εγκαταστάσεις της τράπεζας, ενώ έσπασε και τζάμια σε πολλά κτίρια της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλέγονται στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από