Ο μήνας Μάρτιος αποδείχθηκε καθοριστικός για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο, καθώς περιελάμβανε νικηφόρα ντέρμπι πρωταθλήματος, όπως και την πολυπόθητη πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μόνιμη σταθερά στις κρίσιμες αυτές αναμετρήσεις αποτέλεσε ο ιδιαίτερα πολύτιμος μέσος Εβγέν Σακχόβ, ο οποίος αποδείχθηκε βαρόμετρο για τις επιτυχίες της ομάδας στη διάρκεια του μήνα. Επέδειξε βελτίωση στα επιθετικά καθήκοντά του κερδίζοντας την πλειονότητα των οπαδών της ομάδας στην (επίσημη από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ) ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη του Μαρτίου, στην οποία και αναδείχθηκε νικητής συγκεντρώνοντας το 46,47% των ψήφων.

Ο Ουκρανός αποτελεί τον έναν εκ των δύο παικτών που ενδεχομένως αποδειχθούν κλειδιά για την ανατροπή του εις βάρους του ΠΑΟΚ 0-2 στη Λεωφόρο και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο έτερος ακούει στο όνομα Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Η προετοιμασία του ελβετού επιθετικού για τον δεύτερο ημιτελικό στις 27 Απριλίου αποτελεί από μόνη της ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον προπονητή της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς. Πλέον, έχει δοθεί το πράσινο φως του ιατρικού επιτελείου για τη συμμετοχή του και ο σκόρερ 7 τερμάτων σε 10 επίσημα ματς με τη φανέλα του Δικέφαλου ήδη έχει σχεδιάσει το πλάνο για το τελικό στάδιο προετοιμασίας του πριν φορέσει και πάλι τη φανέλα της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, τον οποίο ο Ιβιτς χαρακτηρίζει καταπληκτικό επαγγελματία, βοηθά πάρα πολύ. Στην ολιγοήμερη άδεια που είχε δώσει πριν από λίγο καιρό στους παίκτες του ο 40χρονος προπονητής της ομάδας, ο Πρίγιοβιτς όχι μόνο δεν έθεσε κανένα θέμα ταξιδιού του στο Βελιγράδι, τουναντίον ζήτησε να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο καθημερινά για να μειώσει τον χρόνο αποθεραπείας. Θυμίζουμε ότι είχε υποστεί κάταγμα κλείδας.