Ενα σκορ 5-0, συνοδευόμενο από εξαιρετική εμφάνιση, αποτελεί πάντοτε έναν καλό λόγο για να χαμογελούν τα μέλη της ομάδας που το κατάφεραν. Ωστόσο, αυτό που ικανοποίησε περισσότερο τον προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ πέραν της επιβλητικής νίκης της Ενωσης επί της Κέρκυρας ήταν η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στην ενεργό δράση, μόλις έναν μήνα μετά το κάταγμα στον πήχη του αριστερού χεριού του που τον οδήγησε στο χειρουργείο. Ο ουκρανός κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε όλο το ματς, έδειξε απόλυτη ετοιμότητα μπαίνοντας δίχως κανέναν φόβο στις φάσεις (φορώντας ειδικό νάρθηκα, ο οποίος σχεδιάστηκε πάνω στο χέρι του στην Ιταλία) και θα είναι βασικός στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας με έδρα διεξαγωγής το Γ. Καραϊσκάκης. Στο ευχάριστο για την Ενωση γεγονός, παρά στο 5-0 επί της Κέρκυρας, στάθηκε άλλωστε ο προπονητής της ΑΕΚ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν εκπλήσσεται ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι παίκτης με πολλή ποιότητα. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει έκπληξη μόνο σε όσους δεν τον γνωρίζουν είναι το πόσο ταπεινός είναι, πόσο σοβαρός επαγγελματίας είναι. Κάνει προπόνηση και τα δίνει όλα σαν παιδί της Ακαδημίας. Μου αρέσει να έχω τέτοιους παίκτες. Ελπίζω να ξεκουραστεί, θα δούμε πώς θα είναι για το παιχνίδι της Πέμπτης. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ήταν σημαντική η βοήθεια που έδωσε στο σημερινό παιχνίδι. Ελειπε ο Λαμπρόπουλος, είχε και πολλά συνεχόμενα παιχνίδια στην πλάτη του ο Βράνιες» είπε ο Χιμένεθ. Πρωταγωνιστής της εύκολης επικράτησης για την Ενωση ήταν ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα, ενώ άλλα τόσα πρόσθεσε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με εννέα γκολ, Τόμας Πέκχαρτ. Ακόμα ένα πρόσθεσε ο Ντίντακ Βιλά.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο (66′ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (60′ Βινίσιους), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας, Μπακασέτας, Πατίτο (72′ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ.

Κέρκυρα:Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (46′ Ανδρεόπουλος), Κοντός (46′ Γεωργίου), Γεωργακόπουλος (70′ Ντουαλά), Ζορμπάς, Επστάιν.