Υπάρχουν ποδοσφαιρικοί αγώνες που επιδέχονται πολλές και διαφορετικές ερμηνείες, κάτι όμως που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τη χθεσινοβραδινή καθολική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού. Δεν χρειάζονται δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις για να ερμηνεύσει κανείς το επιβλητικό 3-0 του Δικεφάλου επί του Τριφυλλιού στο γήπεδο της Τούμπας. Πρόκειται απλώς για στρατηγική επιλογή των δύο προπονητών ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης τη Μ. Τετάρτη στο γήπεδο της Λεωφόρου για το Κύπελλο Ελλάδας. Εστω κι αν κανείς δεν παρατάσσει την ομάδα του για να χάσει, η επιλογή του κόουτς των Πρασίνων Μαρίνου Ουζουνίδη να χρησιμοποιήσει μια ενδεκάδα γεμάτη ρεζέρβες ήταν απόλυτα συνειδητή και έμοιαζε εκ προοιμίου με ομολογία ήττας. Δεν υπολόγιζε ωστόσο ότι η αγωνιστική εικόνα των αναπληρωματικών του θα ήταν τόσο κακή ώστε να κινδυνεύσει με ιστορικό διασυρμό. Με τρία γκολ σε διάστημα 17 λεπτών (18′ Ενρίκε, 27′ Λέοβατς, 35′ Σάχοβ) ο φουριόζος ΠΑΟΚ έδειξε τις άγριες διαθέσεις του απέναντι σε μια ομάδα ανοργάνωτη ελλείψει συνοχής, αγωνιστικού ρυθμού αλλά και ποιότητας. Κι αν οι παίκτες του Δικεφάλου δεν χαλάρωναν θα μπορούσαν να έχουν πετύχει την ευρύτερη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στον ΠΑΟ. Κατόρθωσαν πάντως να βάλουν τέλος σε μια αρνητική παράδοση 33 ετών, καθώς για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1983-84 νίκησαν στην Τούμπα και τους τρεις μεγάλους της Αθήνας (ΑΕΚ 1-0, Ολυμπιακός 2-0, Παναθηναϊκός 3-0). Σε αντίθεση με τον προπονητή των Πρασίνων, ο κόουτς του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς, έχοντας μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και περισσότερες ποιοτικές επιλογές (είχε ανοίξει το ροτέισον από την περασμένη εβδομάδα), παρουσίασε ένα καλύτερο σύνολο με υψηλό κίνητρο και μεγάλη διάθεση. «Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, κάναμε καλό παιχνίδι. Αυτή η νίκη είναι καλή για την ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας» δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ενώ ο Ουζουνίδης υπεραμύνθηκε των επιλογών του λέγοντας ότι «υπήρχε πρόβλημα συνοχής αλλά δεν μετανιώνω για την ενδεκάδα. Είχαμε αρκετά προβλήματα με τιμωρίες και κουρασμένους παίκτες. Το ματς της Τετάρτης όμως θα είναι άλλο ματς».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς (81′ Κίτσιου), Κρέσπο, Βαρέλα (56′ Μαλεζάς), Σάχοβ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (72′ Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουχούμης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Ζέκα, Ρέις (81′ Μολέντο), Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64′ Εμποκού), Κλωναρίδης (55′ Μαρινάκης), Μολίνς.